2024. április 28. 12:00
KezdőlapMotoGPMarc Márquez szerint Martín és Bagnaia a jobb motorjuktól függetlenül gyorsabbak nála

Marc Márquez szerint Martín és Bagnaia a jobb motorjuktól függetlenül gyorsabbak nála

Francesco Bagnaiától tanulna Marc Márquez, aki nem gondolja, hogy a címvédő és Jorge Martín csak azért gyorsabbak nála, mert vele ellentétben nem a tavalyi, hanem az idei Ducatin ülnek.

Marc Márquez a Katari Nagydíjon mutatkozott be éles körülmények között a Gresini színeiben, és egyben a Ducati nyergében. A szombati sprinten ötödikként zárt, de a versenyhétvége legfontosabb része csak az után egy nappal következett.

A főfutamon a rajtja jobban sikerült, mint a sprinten, és a verseny nagy részét a negyedik helyen töltötte. Az utolsó körökben megközelítette Jorge Martínt, ám végül nem tudott érdemi támadást intézni ellene. Így tehát végül a legjobb három helyen kívül rekedt az első Ducatival teljesített vasárnapi viadalán. Márquez tisztában van vele, hogy még dolgoznia kell, ha legközelebb már fel akar majd állni a pódiumra.

Marc Márquez túlságosan tartott a bukástól, ezért adta fel a dobogós reményeit

„Megpróbáltam a dobogón végezni, majdnem sikerült is utolérnem Martínt – nyilatkozta Márquez. – Ha a valenciai teszten valaki azt mondja nekem, hogy a katari főversenyen negyedik leszek, akkor azt azonnal aláírtam volna. A loszaíli sohasem tartozott a kedvenc pályáim közé, szóval a negyedik hely tényleg egy nagyon jó eredmény. Innentől az adatok elemzése következik, [Francesco] Bagnaia regnáló világbajnokként három másodperccel előttem végzett. Azt hiszem, hogy tőle kell tanulnunk, hogy tovább tudjuk emelni a szintet.”

Annak ellenére, hogy márkatársakról van szó, van egy nagy különbség Márquez, illetve Martín és Bagnaia között: míg előbbi a tavalyi Ducatit, addig utóbbiak az ideit használják. A nyolcszoros világbajnok viszont nem tulajdonít ennek annyira nagy szerepet.

„Nem kizárólag a motorok közti különbségről van szó, ők gyorsabbak – szögezte le Márquez. – Az egyik a világbajnok, a másik pedig a kihívója. Ráadásul ők ketten sokkal gyorsabbak voltak mindenki másnál a tavalyi szezon második felében. Szóval nem gondolom, hogy csak a GP24 [az idei Ducati] jelentené a különbséget. Nekem megvan a saját motorom, a saját eszközeim, és amikor aláírtam a szerződésemet, akkor már tudtam, hogy ez ilyen lesz. Tehát a motorom nagyszerűen muzsikál, ők pedig jobban mennek, mint én.”

Lorenzo feltette a kérdést Marc Márqueznek: Mi hiányzik a győzelemhez?

„Viszont én továbbra is a saját stílusomat fogom alkalmazni – tette hozzá. – Türelmes akarok lenni az idei évben, újra élvezni akarom a motorozást, a legjobb ötbe kerülésért akarok harcolni, ahogyan Katarban is tettem. Napról napra fejlesztem a vezetési stílusomat, mindennap változtatok néhány olyan dolgon, amely egy kicsit segíthet, és így továbbra is úgy gondolom, hogy még nem értem el a motor határait.”