2024. április 27. 10:22
KezdőlapSuperbikeA Ducati tesztpilótája szerint olyan a BMW a Superbike-világbajnokságban, mint a KTM...

A Ducati tesztpilótája szerint olyan a BMW a Superbike-világbajnokságban, mint a KTM a MotoGP-ben

Michele Pirro részt vett a Superbike-világbajnokság barcelonai tesztjén. A Ducati tesztpilótája a gyakorlás után elismerően nyilatkozott a BMW-ről és Toprak Razgatlıoğluról.

Az előző héten rendeztek egy kétnapos tesztet a Superbike-világbajnokság csapatainak, amelynek a helyszíne a Montmelóban fekvő Circuit de Barcelona-Catalunya versenypálya volt. A gyakorláson a mezőny állandó tagjai mellett mások is részt vettek, többek között Michele Pirro, a Ducati tesztpilótája, aki elsősorban a bolognai gyártó MotoGP-gépén dolgozik, de néha besegít Álvaro Bautistáéknak is.

Bulega épphogy megverte Razgatlıoğlut a teszten, Rea az élmezőnyben zárt a Yamahával

A teszten természetesen ott volt Toprak Razgatlıoğlu is. A török versenyző pénteken összetörte a motorját, ám újdonsült csapata, a BMW – tavaly még a Yamahát erősítette – időben összerakta neki. Ő pedig ezt szombaton azzal hálálta meg, hogy Nicolò Bulegát kivéve mindenkinél gyorsabbnak bizonyult.

Ez pedig mások figyelmét is felkeltette, Pirro a gyakorlás után adott nyilatkozatában külön kitért arra, hogy mennyire tetszik neki az, ahogy a münchenieknél folynak a dolgok. Ezt egyébként korábban Razgatlıoğlu is kiemelte, amikor összehasonlította jelenlegi csapatát a korábbival.

„Azt kell mondanom, hogy Toprak és a BMW lenyűgöző munkát végeznek – dicsérte a német alakulatot és annak pilótáját Pirro. – A BMW olyannak látszik, mint amilyen a KTM, annyira hihetetlenül strukturáltak, mint néhány MotoGP-csapat. Barcelonában két tesztpilótájuk volt a pályán, akik sok dolgot tudtak tesztelni, és ráadásként nagyon sok technikusuk és mérnökük volt ott, pont úgy, ahogy a KTM is szokott tesztelni [Dani] Pedrosával.”

„Én ezt őszintén nem hittem volna, sőt kifejezetten meglepődtem attól, hogy milyen jó munkát végeztek az elmúlt években és hogy mennyire versenyképesek tudnak lenni a pályán. Természetesen még vannak olyan területek, amelyeken fejlődniük kell, de az M1000RR-nek hatalmas potenciálja van, és én úgy hiszem, hogy hamarosan már a világbajnoki címért fognak küzdeni.”

Pirro a Ducati Superbike-programjának két új tagjára, a doppingvétség miatti eltiltása után visszatérő Andrea Iannonéra és az újonc Bulegára is kitért. „Azt gondolom, hogy Andrea annyi év alatt sem felejtette el, hogy hogyan kell motort vezetni – mondta az olasz versenyző. – Megtartotta a MotoGP-ben használt stílusát, amely nagyon jól illik a Ducatihoz, így meg tudja mutatni, hogy mekkora potenciál van benne. Nicolò pedig szerintem nagyon jól dolgozik, másmilyen a stílusa, mint Bautistának, de ez nem probléma, mivel a Panigale mindenfajta stílushoz passzol.”

Iannone drámai szavai: Az egész életem odaveszett, olyan volt, mint egy nagy baleset