2024. április 28. 16:55
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Hat hónapja sérülésmentes vagyok, ez máris egy új rekord

Marc Márquez: Hat hónapja sérülésmentes vagyok, ez máris egy új rekord

Marc Márquez egy szurkolóknak tartott eseményen beszélt a bukásainak csökkenő számáról, és ennek a testére gyakorolt hatásáról. A nyolcszoros világbajnok ekkor azt is elmondta, hogy kik segítettek neki azokban az időkben, amikor sok sérüléssel küzdött.

Marc Márquez az előző héten ellátogatott Madridba, ahol találkozott a szurkolóival, akik kérdéseket is tehettek fel neki. A nyolcszoros világbajnokot többek között arra kérték meg, hogy reflektáljon az eséseinek csökkenő számára. Az előző idényben, még a Honda pilótájaként Márquez bukott a legtöbbször a mezőny tagjai közül. Viszont amióta egy Ducatin ül – ideértve az előszezoni teszteket és a Katari Nagydíj hétvégéjét is –, azóta csak egyetlen alkalommal került a földre.

„Ezt mindig lekopogom – mondta Márquez a kevés bukására gondolva. – Nagyon sok sérülésem volt az elmúlt négy évben, most viszont már hat hónapja sérülésmentes vagyok, ez máris egy új rekord. Emiatt pedig, akár tetszik, akár nem, jobban működik a testem, és újra el tudtam kezdeni élvezni a motorozást.”

Marc Márquez túlságosan tartott a bukástól, ezért adta fel a dobogós reményeit

Ahogy ő is célzott erre, Márquez az elmúlt években több súlyos sérülést is elszenvedett, amelyeknek köszönhetően számos futamot ki kellett hagynia. A szimpatizánsainak azt is elárulta, hogy kik segítettek neki ezekben a vészterhes időkben.

“Amikor ilyen nehéz pillanatokon mész keresztül, akkor olyan sportolókat keresel, akiknek hasonló dolgokat kellett átélnie. Az, akivel a legtöbbet beszéltem ezekben az időkben, és aki a legtöbbet segített nekem, az Mick Doohan volt, ugyanis neki volt egy elég hasonló sérülése. Alberto Puig is sokat segített, rá tudtam támaszkodni.”

„Láttam a csontot és az inat” – Doohan felidézte a balesetet, amelyben majdnem elvesztette a lábát

“Aztán láthatsz olyan sportolókat, mint Rafael Nadal, aki mindig a legmagasabb szinten teljesített, ami pedig lehetetlen… – utalt Márquez arra, hogy teniszező honfitársa hozzá hasonlóan nagyon sok sérüléssel küzdött a pályafutása során. – Emberek vagyunk, lehetetlen az egész karrieredet a lehető legmagasabb szinten végigcsinálni. Ott vannak a sérülések, amelyeknek mindig megvan a kockázata. Amennyiben pedig megsérülsz, akkor újra fel kell találnod önmagad, tudnod kell, hogyan élheted túl, hogy így a lehető legtovább meghosszabbítsd a karriered.”