2024. április 27. 10:37
KezdőlapMotoGPMorbidellinek „túl sokat kell gondolkoznia” a Ducatin ülve, amelyet nem akar összemérni...

Morbidellinek „túl sokat kell gondolkoznia” a Ducatin ülve, amelyet nem akar összemérni a Yamahával

Franco Morbidelli elmondta, hogy nagyon hiányoznak neki a bukása miatt elveszített tesztnapok.

Franco Morbidelli nagy lépésre szánta el magát a tavalyi szezon során, hiszen átigazolt a Yamahától a Pramachoz. Az előszezonban azonban nem volt elég ideje megszokni az új motorját, mivel a Superbike-világbajnokság portimãói tesztjén (amelyen vendégként vett részt más MotoGP-pilótákkal együtt) egy sajnálatos dolog történt vele.

A teszt során egy elég nagyot bukott, és bár szerencsére nem szenvedett el súlyos sérülést, az orvosok elővigyázatosságból megtiltották neki, hogy motorra üljön a balesetet követő egy hónapban. Azonban pont ebben az időszakban került sor a MotoGP sepangi és katari gyakorlására is, amelyeket így ki kellett hagynia, ennek a hatását pedig még most is érzi.

Morbidelli szerint „nagyon komoly” volt a helyzet, semmire nem emlékszik a balesetéből

„Jelenleg két dolog hiányzik a motoron ülve: a tudás és annak a szabadsága, hogy ösztönösen csinálom a dolgokat – nyilatkozta Morbidelli. – Túl sokat kell gondolkoznom azon, hogy miként használjam az eszközöket, melyik fokozatot válasszam, amelyek eltérők azoktól, amilyeneket eddig megszoktam. Túlgondolom a dolgokat, és nem maximálisan a vezetésre koncentrálok. De hát ez van, amikor nincs a zsebedben elég megtett kilométer, amelyek eléggé hiányoznak.”

Morbidelli nem szeretett volna belemenni a Ducati és a Yamaha összemérésébe. „Nem akarok összehasonlításokat tenni, mivel véleményem szerint nem lenne igazságos – mondta. – Úriember akarok maradni.”

Az olasz pilóta a Portugál Nagydíj sprintjén a tizenhatodik helyet szerezte meg, a főfutamon pedig utolsóként szelte át a célvonalat. Ennek ellenére meg van elégedve a motorjával.„Azt el tudom mondani, hogy nagyon jól érzem magam ezen a motoron, de tényleg nagyon jól” – kezdte.

„Ha megnézzük a tempóm a vasárnapi futam alatt, az a szabadág hiánya és a túl sok dologra történő koncentrálás ellenére is egész jó volt, és elég lett volna a hatodik vagy a hetedik hely megszerzéséhez, ha nincs az az eset – utalt a Joan Mirrel való ütközésére. – Ez a legszembetűnőbb dolog ezzel a motorral kapcsolatban, és engem ez lenyűgözött. Nagyon jó érzéseim vannak a csomagunkat illetően, és úgy látom, hogy nagyon sok lehetőség van benne. Úgy tudom megszokni ezt a motort, és a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbbet kihozni belőle – amit jelenleg még nem tudok megtenni –, ha minél több időt töltök el rajta.”

Mir: Morbidelli nem volt intelligens, nagy sebességgel nekem jött az első körben