back to top
2024. május 02. 16:32
KezdőlapMotoGPZarco szerint Marc Márquez olyan a Ducatinál, mint „egy farkas a tyúkólban”

Zarco szerint Marc Márquez olyan a Ducatinál, mint „egy farkas a tyúkólban”

Johann Zarco úgy látja, hogy Marc Márquez jelenléte meg tudja bolygatni a Ducati kötelékén belüli viszonyokat. Zarco szerint Márquez bajnok akar lenni, hogy utolérje Valentino Rossit a megszerzett címek számában.

Jól ismerheti a Ducati belső viszonyai Johann Zarco, hiszen az előző négy szezon során a bolognaiak pilótája volt. Idén azonban már az LCR Hondát erősíti, és így másoknál nyíltabban tud beszélni arról, hogy szerinte mi zajlik a színfalak mögött az olasz gyártónál.

Zarco figyelmét Marc Márquez és Francesco Bagnaia portimãói ütközése keltette fel. A két Ducati-pilóta – a spanyol versenyző az idei szezonra igazolt a Desmosediciket használó Gresinihez – a Portugál Nagydíj főversenyének utolsó köreiben az ötödik helyért küzdött egymással, amikor összeértek, majd mindketten elestek. A hivatalosan versenybalesetnek minősített ügyről a 33 éves pilótának is megvolt a véleménye.

Biaggi szerint Bagnaia nem számított arra, amire „csak Marc Márquez képes”

„Ez egy nagyon érdekes szezon lesz ebből a szempontból – nyilatkozta a Canal+ újságírójának Zarco. – Én azt hiszem, hogy Marc Márquez olyan a Ducatinál, mint egy farkas a tyúkólban. Bagnaia nagyon nyugodt, de Márquez eléggé bosszantó tud lenni, szóval mindenképpen figyelemre méltó lesz ez a történet. Ráadásul a Ducati számára annak is van jelentősége, hogy neki óriási az ismertsége. Szinte már boldog vagyok amiatt, hogy akkor hagytam el a Ducatit, amikor ő megérkezett.”

„A balesetre kitérve szerintem Márquez túlságosan vissza akart menni az ívre, Bagnaia pedig túlságosan biztos volt benne, hogy vissza tudja előzni – mondta a francia versenyző. – Ilyenkor mindig egy kissé mindkettőjüket lehet hibáztatni, valaki nem akar engedni, valaki pedig túlzottan biztonsági játékot játszik.”

Márquez jelenleg nyolc világbajnoki címmel rendelkezik, míg nagy riválisa, Valentino Rossi kilencet tudhat a magáénak. A cerverai pilóta korábban kijelentette, hogy idén még nem a kilencedik trófeájának megszerzésére koncentrál, de Zarco ezt nem hiszi el neki. „Azt gondolom, hogy Márquez elszántan futamokat szeretne nyerni, és a bajnoki címért akar küzdeni – jelentette ki a nizzai versenyző. – Ugyanis utol akarja érni Valentino Rossit a bajnoki címek számában.”

Marc Márquez jelenleg nem gondol arra, hogy utoléri Rossit a bajnoki címek számában