back to top
2024. május 06. 19:57
KezdőlapHírekÁtmenetileg kerekesszékbe került Dovizioso, miután számos törést szenvedett az edzésbalesetében

Átmenetileg kerekesszékbe került Dovizioso, miután számos törést szenvedett az edzésbalesetében

Andrea Dovizioso ismét hírt adott magáról, illetve állapotáról. Az olasz exversenyző felsorolta, hogy milyen sérüléseket szenvedett, és elárulta, ideiglenesen kénytelen kerekesszéket használni.

Ijesztő hírek érkeztek két és fél hete Andrea Doviziosóról. A Honda, a Yamaha és a Ducati korábbi MotoGP-pilótája motokrosszedzés közben esett el, és először a kormánynak, majd a talajnak csapódott nagy erővel. A tizenötszörös királykategóriás futamgyőztest először a firenzei kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a feje nem sérült komolyabban, így nincs életveszélyben.

Doviziosót helikopterrel szállították kórházba, súlyosan megsérült egy bukásban

Ettől függetlenül komoly sérüléseket szenvedett: azt már kezdetben is lehetett tudni, hogy a kulcscsontját műteni kell, valamint a csuklója is eltört. Azonban a lista vége messze nem itt van, és erről nemrég az érintett is beszámolt, aki azóta átkerült a sassuolói kórházba, majd hazamehetett. Dovizioso egy videón keresztül üzent rajongóinak.

Nem számítottam rá, hogy múlt héten ennyi szeretetet kapok – kezdte. – A WhatsAppon, a közösségi médián keresztül szerettem volna nagy köszönetet mondani, és tájékoztatni titeket a helyzetemről. A jobb kulcscsontom eltört, meg kellett műteni, mert nem volt jó állapotban, és rendbe kellett hozni a szalagot. A többi törés nem komoly, csak egy kis türelem kell hozzá. Eltört két bordám, három csigolyám, kicsit elrepedt a szegycsontom. A bal térdemben szintén károsodott az ideg, a lábfejem kicsit lebénult, de az már helyrejött. Emellett eltört a csuklóm, van egy kisebb törésem a medencecsont csípőízületénél. Erre tekintettel kell lennem, ezért két-három hétig kerekesszéket kell használnom.”

Dovizioso hírt adott az állapotáról a motokrosszozás közben elszenvedett balesete után

„Hiszem, hogy ami az életben történik velünk, amikor ilyen ütéseket kapunk, az lehetőséget ad arra, hogy tisztább legyen a fókuszunk, hogy megértsük, miért akarunk élni, és mit akarunk csinálni – folytatta. – Feldolgozom [a történteket], most sok időm van gondolkodni, de úgy vélem, ebből pozitívumokat is el lehet vinni. Meg akartam köszönni a körülöttem lévő embereknek, nagyon szerencsésnek tartom magam.”

Yuri [Naldini, Dovizioso személyi edzője – a szerk.] az az ember, aki rengeteg szép pillanatot élt át, de ebből következően sok nehezet is, mint ez, mert amikor az embert a földön találják úgy, hogy vissza kell nyernie az eszméletét, és összetörte magát, azok kemény pillanatok – fogalmazott. – Aztán ott van Fabrizio Borra: 2005 óta ismerjük egymást, ami barátsággá és kölcsönös tiszteletté vált. Minden alkalommal, amikor meglátja a számomat a telefonján, reagál, és ez a megfelelő irányba történő terelés sokat számít. Dr. [Giuseppe] Porcellini: nem ez volt az első alkalom, hogy megoperált, mindig nagyon segítőkész volt, és most is sikerült elkényeztetnie, elvégzett egy nagy kulcscsontműtétet, miközben a testem többi részét is kezelte.”

Dovizioso és Petrucci is hírt adott magáról a súlyos motokrosszbaleset után (képek)

Kemény hét volt a sassuolói kórházban, de az egész csapat tett róla, hogy a lehető legjobban éljem meg ezt a hat napot – hálálkodott. – Szeretnék köszönetet mondani mind a firenzei, mind a sassuolói kórháznak. Szeretnék köszönetet mondani annak a ’Grizzly” néven ismert chianni őrültnek, egykori fizioterapeuta barátomnak, mindig sokat számít az ő véleményét hallani, és megnyugtat. A családom, a barátaim nagyon közel álltak hozzám, úgyhogy nagyon köszönök mindent, most pedig újra összerakjuk, és ismét útra kelünk.”