back to top
2024. május 15. 12:38
KezdőlapMotoGPA szomorú Martín nem tudja megmagyarázni a bukás okát, de egyvalami jó...

A szomorú Martín nem tudja megmagyarázni a bukás okát, de egyvalami jó érzéssel tölti el

Jorge Martín nem tudja megmagyarázni, miért esett el a Spanyol Nagydíjon, amivel rengeteget bukott Francesco Bagnaiával szemben. Franco Morbidelli úgy véli, sokat kell még tanulnia a motorról, főleg ami a csatákat illeti.

Bár jól indult, de borzalmasan végződött a Pramac számára a Spanyol Nagydíj. Jorge Martín viszonylag hamar az élre állt, és vezette a futamot, ám féltávhoz közeledve elesett, így nem szerzett pontot. Csapattársa, Franco Morbidelli Jack Millerrel ütközött, és bár úgy tűnt, hogy ő okozta a balesetet, végül a büntetést legalább megúszta.

Martín az élről bukott, Bagnaia pedig Marc Márquezt legyőzve nyerte meg a jerezi főfutamot

Martín jól rajtolt, és bár aztán ideiglenesen Francesco Bagnaia mögé került, nem sokkal később a címvédőt és Marc Márquezt megelőzve átvette a vezetést. A gyári Ducati versenyzője folyamatosan ott volt közvetlenül mögötte, ám érdemi támadást nem tudott intézni ellene. A 11. körben a 26 éves motoros elesett a 6-os kanyarban.

„Szomorú vagyok – nyilatkozta. – Remekül rajtoltam, majd megvédtem az első helyet a futamon, erősnek éreztem magam, aztán… Elestem, amit nem nagyon tudok megmagyarázni, hogyan történt. Ki fogom elemezni az adatokat a csapattal, mert nem akarok még egyszer ilyen hibát elkövetni. Ez csak egy rossz nap volt, és jó érzéssel tölt el a tudat, hogy egy nagyszerű istállónál vagyok, és erre a problémára is találni fogunk megoldást. Tulajdonképpen jó, hogy hétfőn lesz a teszt, hogy újra pályára menjek, megértsem, mi történt, és tovább fejlődjek.”

Bagnaia végül Márquezzel óriásit csatázva megnyerte a futamot, így 25 pontot szerzett, vagyis Martín a hibájának köszönhetően potenciálisan 30 egységet bukott riválisával szemben. Bár továbbra is vezeti az összetettet, előnye 17 egységre csökkent, és még a hetedik helyen álló Brad Binderről is elmondható, hogy egy teljes hétvégét tekintve lőtávolon belül van.

Bagnaia: Ha Marc Márquezzel harcolsz, akkor tudod, hogy agresszívnak kell lenned

Ami Morbidellit illeti, a 29 esztendős pilóta számára a 18. körben ért véget a verseny, miután, hasonlóan Johann Zarco és Aleix Espargaró incidenséhez, az 5-ös kanyarban nekiment Millernek. A sportfelügyelők azonban versenybalesetnek minősítették a történteket, a kavicságyban történt összetűzést pedig nem vizsgálták.

Kipenderítették Zarcót a sportfelügyelők, miután beolvasott a világbajnoknak

„Még ha az elején veszítettem is néhány pozíciót, elég gyors voltam ahhoz, hogy megelőzzek pár versenyzőt, és a futam leggyorsabb körei közül néhány az enyém volt – fogalmazott a háromszoros MotoGP-futamgyőztes. – Ez mutatja, hogy mennyire magabiztos voltam. Aztán elestem, mert még sokat kell tanulnom a motorról, főleg a párharcoknál. Nagyon örülök a hétfői tesztnek, mert végre több időt tölthetek a motoron, és ez nagyon fontos lesz ahhoz, hogy jelentős lépést tegyek előre.”

Így áll a MotoGP-tabella a Spanyol Nagydíj után