back to top
2024. május 17. 08:53
KezdőlapMotoGPRossi szerint Bagnaia nem engedte, hogy Marc Márquez „belemásszon a fejébe” a...

Rossi szerint Bagnaia nem engedte, hogy Marc Márquez „belemásszon a fejébe” a jerezi főfutamon

A jerezi főfutam hajrájában Francesco Bagnaia és Marc Márquez összecsapott a győzelemért. Később Valentino Rossi megszólalt erről a küzdelemről.

Emlékezetes csatát vívott egymással Francesco Bagnaia és Marc Márquez a Spanyol Nagydíj főfutamának utolsó köreiben. Jorge Martín bukása miatt az első hely, illetve a győzelem volt a tétje ennek az ütközetnek. Ez pedig mindkettőjüket felcsigázta, így szabad szemmel is jól látható módon hatalmas erőfeszítést tettek a másik legyőzése érdekében. Márquez kétszer is elment a vezető pozíciót őrző Bagnaia mellett, de az olasz pilóta mindkétszer pillanatokon belül vissza tudott neki vágni. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen végül ő állhatott fel a dobogó tetejére.

Csak az egyikük gondolt a balesetre Bagnaia és Marc Márquez szenzációs csatája közben

A versenyhétvége alatt Valentino Rossi is Jerezben tartózkodott, és neki különösen pikáns lehetett, hogy látta ezt a viadalt. Márquez személyében ugyanis az egyik korábbi riválisa, Bagnaia személyében pedig az egyik mentoráltja vett részt benne, hiszen utóbbi a VR46 Akadémia tagja. „Miután Marc megelőzte [Bagnaiát] a 9-es kanyarban, kissé szélesre csúszott – elemezte a főfutam történéseit Rossi az olasz Sky Sports mikrofonja előtt. – Pecco pedig úgy vágott vissza a 10-es bejáratánál, ahogy általában [Márquez] szokott. Akkor szerintem Pecco azonnal egyértelművé tette, hogy mindenképpen nyerni akar…”

„Pecco az egyik fontos vetélytársának tartja Márquezt a bajnoki versenyfutás tekintetében – jelentette ki. – Látjuk, hogy idén hogyan viszonyul hozzá: ha megelőzi őt Márquez, akkor azonnal vissza akarja előzni. És ez pedig nagyon fontos, mivel ha valaki, aki olyan, mint Márquez, észreveszi, hogy egy kicsit is gyengébb vagy, akkor azonnal belemászik a fejedbe. Ha vérzel, akkor csak erősebben megharap.”

„A végén Pecco három tökéletes kört futott, és bebizonyította, hogy ő a legjobb a Ducati vezetésében. Már egy kész pilóta, de erre persze nem ma jöttünk rá. A motorja elején lévő számot ugyanis nem adják ki bárkinek” – utalt a címvédőnek járó 1-esre, amely jelenleg Bagnaia gépét díszíti.

Bagnaia: Ha Marc Márquezzel harcolsz, akkor tudod, hogy agresszívnak kell lenned

Később egy Rossi és Bagnaia között zajló vicceskedő beszélgetésnek is tanúi lehettek a csatorna nézői. „Szia Pecco, azt akartam mondani neked, hogy a mai után az életem végéig az adósod leszek. Nem tudom, hogy valaha sikerül-e még összehoznom valami annyira gyönyörű dolgot, mint amilyet te ma csináltál” – mondta a Doktor. „Úgy gondolom, hogy már megadtad, szóval ez rendben van: kvittek vagyunk” – válaszolta a 27 éves motoros.