back to top
2024. május 18. 09:53
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Most gyorsabb vagyok, mint amikor világbajnok voltam

Razgatlıoğlu: Most gyorsabb vagyok, mint amikor világbajnok voltam

Toprak Razgatlıoğlu megszólalt az asseni versenyhétvégéről, amelyen megnyerte a második futamot. A török pilóta emellett kitért a misanói tesztre, és a BMW-vel közös fejlődésére is.

Fordulatosra sikerült a Superbike-világbajnokság asseni hétvégéje. Az első futam hatalmas meglepetéssel zárult, hiszen azt a sérült Danilo Petruccit helyettesítő Nicholas Spinelli húzta be. A Superpole versenyen Álvaro Bautista a fél mezőnyt megelőzve tudott nyerni, a második viadalon pedig a negyedik sorból rajtoló Toprak Razgatlıoğlu diadalmaskodott. Razgatlıoğlunak ez volt a harmadik győzelme a BMW motorjával, viszont előzetesen nem hitte, hogy azt pont a Hollandiában fekvő pályán fogja megszerezni.

Spinelli, a meglepetésgyőztes: Ez hihetetlen, talán szerencsém volt, de hát mégis én nyertem

„Nem számítottam arra, hogy győzni fogok Assenben – ismerte el Razgatlıoğlu a SPEEDWEEK-nek adott interjújában. – De nagyon jó munkát végeztünk, szóval ez a csapatomnak is köszönhető. Nálunk mindenki keményen dolgozik, a csomagunk csapatmunka eredménye. Viszont azért örülök annak, hogy Misanóban lesz egy tesztünk az ottani versenyhétvége előtt. Reméljük, hogy a teszten jól össze tudjunk majd hangolni a dolgokat, és aztán a győzelemért fogunk csatázni a futamokon. Jelenleg második vagyok a bajnoki tabellán, de én inkább versenyről versenyre gondolkodom.

„Egyébként a teszten majd az elektronikus motorfék és a sima fék működésére akarunk különösen odafigyelni – tette hozzá. – Nincsenek nagy problémáink, de ebben is jobbá kell válnunk. Minden területen lépésről lépésre fejlődünk.”

„2021-ben világbajnok voltam, de most gyorsabb vagyok, mint amilyen akkor voltam – mondta az alanyai versenyző, aki még a Yamaha színeiben ért fel a csúcsra. – Mindenki napról napra tanul valami újat, ahogy én is egyre tapasztaltabb és jobb leszek. Mostanra már kiismertem a BMW-t, és tudom, hogyan kell irányítani. Azt hiszem, hogy most jobb vagyok, mint amilyen korábban voltam, és mellesleg a súlyszabály sem nagyon zavar be. Azonban az, hogy a BMW gyorsabb az egyenesekben [mint a Yamaha], nagy változást jelent nekem. Viszont a BMW-nek nincs akkora tapadása, mint a Ducatinak, szóval az elektronikán még dolgoznunk kell egy kicsit, és mi ezt is fogjuk tenni. Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy aláírtam a BMW-hez. Remélem, hogy idén együtt megszerezzük a világbajnoki címet.”

Vb-cím a BMW-vel, majd jöhet a MotoGP? – Razgatlıoğlu komoly célt tűzött ki maga elé