back to top
2024. május 18. 19:18
KezdőlapMotoGPMiller: Nem tudom, hogy egy fekete macska futott át előttem, vagy átmentem...

Miller: Nem tudom, hogy egy fekete macska futott át előttem, vagy átmentem egy létra alatt

Jack Miller kijelentette, hogy nem akarta megverni Franco Morbidellit a jerezi főfutamon elszenvedett ütközésük után. Az ausztrál motoros nem érti, hogy az idény eddigi része miért nem sikerült jól neki.

Nem Jack Millerről szólt az idei MotoGP-szezon első négy fordulója. A halvány teljesítménye mellett ráadásul legújabb márkatársa, Pedro Acosta bravúros bemutatkozása sem vetett rá túl jó fényt. Miller a Spanyol Nagydíjon sem brillírozott, mind a sprinten, mind a főversenyen bukott, utóbbit ráadásul be sem fejezte.

A KTM vezére tisztázta, hogy valóban tervezik-e Acosta és Miller kicserélését az idei szezonban

„Jó rajtot vettem, aztán pedig csatlakozni akartam az élen menő gyorsvonathoz – nyilatkozta a főfutamról a SPEEDWEEK-nek Miller. – Négy körig jól éreztem magam, de aztán a többi srác még jobban felcsavarta a tempót, és onnantól már nem tudtam tartani a lépést, végig a határon voltam. Amikor Acosta megelőzött, akkor megpróbáltam vele maradni, hogy megértsem és megtanuljam, hogy ő mit csinál másképpen [a KTM-mel]. Aztán [Franco] Morbidelli úgy döntött, hogy bemegy egy nem létező résbe, szóval ez volt az oka annak, hogy korábban el kellett mennem zuhanyozni. Természetesen nem így akartam volna befejezni a napot.”

Johann Zarco és Aleix Espargaró mellett Millernek is el kellett látogatnia a futam után a Sportfelügyelői Bizottsághoz, mivel a kavicságyban majdnem nekirontott Morbidellinek. „Az igaz, hogy frusztrált voltam, de nem akartam megverni Frankyt” – szögezte le a 29 éves motoros.

Elmondása alapján egy félreértés is fűtötte kettejük konfliktusát, mivel Morbidelli az ütközés után azt kérte számon rajta, hogy mit csinált vele egy nappal korábban a sprinten. „Ezzel megdöbbentett – mondta Miller. – A sprint első körében elestem, így mit tudtam volna csinálni vele? Talán összekevert valaki mással…”

Az ausztrál pilóta így Jerezben nem tudott további pontokat hozzátenni az addig megszerzett huszonkettőhöz. Ennek következtében pedig a tabellán lecsúszott a tizedikről a tizennegyedik helyre. „Nem tudom, hogy egy fekete macska futott át előttem, vagy átmentem egy létra alatt, de a balszerencse makacsul tapad a versenycsizmámhoz – jegyezte meg. – Viszont a pályafutásom során már máskor is voltam mélyponton, szóval most keresztbe tesszük az ujjainkat azt remélve, hogy már elértük a sötétség völgyének végét. Pozitívak maradunk, dolgozunk tovább, és a szerencsénk majd újra megfordul.”

Így áll a MotoGP-tabella a Spanyol Nagydíj után