back to top
2024. május 18. 20:57
KezdőlapMotoGPRossi szerint Bagnaia nagyon dühös volt Jerezben, mivel „vannak olyanok, akik nem...

Rossi szerint Bagnaia nagyon dühös volt Jerezben, mivel „vannak olyanok, akik nem gondolnak a másikra”

Francesco Bagnaia összeütközött Brad Binderrel a jerezi sprinten. Valentino Rossi elárulta, hogy tanítványa kimondottan mérges volt az eset miatt.

Valentino Rossi időről időre megszólal a VR46 Akadémia versenyzőiről. Nemrég például Francesco Bagnaia Marc Márquezzel folytatott felejthetetlen csatájával kapcsolatos gondolatait osztotta meg a nagyközönséggel.

Az említett ütközet a Spanyol Nagydíj főfutamán zajlott, viszont a címvédővel a jerezi sprinten is történt egy emlékezetes dolog. A 2. kör elején Brad Binder megpróbálta egyszerre megelőzni őt és Marco Bezzecchit, de a motorjaik összeértek, és ennek az lett a vége, hogy Bagnaia a kavicságyban találta magát.

Bagnaia dühös, szerinte Bindernél „leszállt a lila köd”, miután összeért Marc Márquezzel

„Pecco nagyon dühös volt, mivel a sprinteken mindig vannak olyan pilóták, akik úgy versenyeznek, hogy nem gondolnak a másikra” – nyilatkozta Rossi az olasz Sky Sportsnak.

„Vasárnap gyorsnak érezte magát a száraz pályán, és később elmondta nekem, hogy magabiztosan kezdett, és mindent jól csinált – tért át a főfutamra a Doktor. – Hátulról jött fel, megcsinált egy dupla előzést a 6-os kanyarban, amelyben ez a képzeleten, a tehetségen és egy kis őrületen is múlik. Majd akkor sem adta meg magát, amikor [Jorge] Martín elesett, pedig onnantól már gondolhatott volna a bajnokságra. Viszont ehelyett ő megértette Márquezzel, hogy az egy nehéz küzdelem lesz.”

„Azt hiszem, hogy tízből tíz pontot adhatunk a versenyére – tette hozzá. – Pecco nagyon jó volt a csatában, egyértelművé tette, hogy akkor sem adja fel, ha Martín elesik. A végén még volt egy kis tartalékja, amellyel el tudott szakadni [Márqueztől]. Nagyon gyors volt a jobbkanyarokban, kimondottan meg voltam vele elégedve. Kétkedés Bagnaiával kapcsolatban? Szeretném megtudni, hogy kik maradtak meg még utolsóként szkeptikusnak.”

Vasárnap Bezzecchi lett a harmadik, és ezzel megszerezte a VR46 első idei dobogóját a MotoGP-ben. „Jó lehetőség volt nekünk, mivel [Bezzecchi] az első sorból rajtolt. Majd pedig ki tudta hozni ebből a helyzetből szinte a lehető legtöbbet azáltal, hogy egy fontos dobogós helyet szerzett” – tette hozzá Rossi.

Bagnaia: Ha Marc Márquezzel harcolsz, akkor tudod, hogy agresszívnak kell lenned