back to top
2024. július 02. 16:32
KezdőlapMotoGPEzúttal nincs semmilyen számolási hiba, Le Mans-ban tényleg új MotoGP-nézőcsúcs született

Ezúttal nincs semmilyen számolási hiba, Le Mans-ban tényleg új MotoGP-nézőcsúcs született

Új nézőcsúcs született a Francia Nagydíj hétvégéjén, ahova négy nap alatt közel 300 ezren látogattak ki. A MotoGP ezúttal nem követett el számolási hibát, ezzel együtt bizonyos szempontból ebbe a rekordba is bele lehet kötni.

Izgalmas hétvégét hozott a gyorsaságimotoros-világbajnokság Le Mans-i fordulója. Különösen a vasárnap sikerült jól, hiszen a MotoGP-ben és a Moto3-ban a győzelemért, míg a Moto2-ben a második helyért folyt kiélezett csata. A csúcspontot egyértelműen a királykategória jelentette, ahol Jorge Martín, Marc Márquez és Francesco Bagnaia küzdöttek az első helyért, és végül eben a sorrendben futottak be.

Martín nyerte a körömrágós Le Mans-i futamot, Marc Márquez az utolsó körben előzte meg Bagnaiát

Mindezt pedig rengeteg néző látta, ahogyan a hétvége többi napját is. Vasárnap ugyanis a MotoGP bejelentette, hogy rekordmennyiségű szurkolót regisztráltak a hétvége négy napja alatt. Csütörtöktől vasárnapig ugyanis összesen 297 471-en léptek be a kapukon, ami közel 20 ezerrel nagyobb, mint a tavaly szintén Le Mans által felállított 278 805-ös rekord.

A beszámolóból az is kiderült, hogy az egyes napokra lebontva hogyan oszlott meg a látogatottság. A csütörtöki sajtó- és a pénteki edzésnapot egyben mérték, a két nap alatt 86 323 néző ment be a pálya területére. Szombatra, az időmérők és a MotoGP sprintfutamának napjára ez 92 003-ra emelkedett, a zárónapon pedig a 100 ezret is bőven meghaladta, hiszen 119 145-en látták az izgalmas csatákat.

A MotoGP természetesen a közösségi médiában is megosztotta az örömhírt, az X-fiók üzemeltetője pedig némi öniróniát is tanúsított, ugyanis hozzátette, „ígérjük, hogy ezúttal jól számoltunk”. Ezzel a két héttel ezelőtti bakira utalt vissza, amikor előbb bejelentették, hogy 296 741-gyel megdöntötte a rekordot, majd közölték, hogy számolási hiba történt. Méghozzá nem is kicsit, hiszen a Spanyol Nagydíj valós hétvégi nézőszáma 181 289 volt.

Amatőr hibát vétett a MotoGP – mégsem sikerült annyira jól a Spanyol Nagydíj

Persze a mostani hétvége akkor is rekordot állított volna fel, ha az eredeti jerezi adatok megfelelnek a valóságnak. Bár a csúcs hivatalosnak tekinthető, azért valamilyen szinten ebbe is bele lehet kötni, tekintve, hogy a közelmúltban rendezett hétvégék előnyben vannak a korábbiakhoz képest, hiszen akkor még csütörtökön nem végeztek nyilvántartást a látogatottságról.