back to top
2024. szeptember 08. 01:21
KezdőlapMotoGPGresini vagy VR46? – Aldeguernek mindegy, hogy melyik csapathoz kerül

Gresini vagy VR46? – Aldeguernek mindegy, hogy melyik csapathoz kerül

A Pramac Yamahára váltása miatt már csak a Gresini és a VR46 merülhet fel, mint Fermín Aldeguer jövő évi csapata. A spanyol motorosnak viszont nincs preferenciája, neki mindkét istálló megfelel, hiszen számára az a lényeg, hogy egy Ducatin ülhet.

Nagyon sokáig úgy tűnt, sőt még a Ducati vezetőinek szavai is arra utaltak, hogy a Pramac a Fermín Aldeguer – Franco Morbidelli párossal vághat majd neki a következő MotoGP-idénynek (amelyben Jorge Martín már az Apriliát fogja erősíteni). Viszont azóta nagy változás történt az olasz csapat háza táján, hiszen kisebb meglepetésre a Yamaha mellett köteleződtek el. Így pedig az idén még a Moto2-ben villogó Aldeguernek, és az iwataiak motorjával az összhangot nem találó Morbidellinek más alakulat után kell néznie.

Hivatalos: vége a Pramac és a Ducati házasságának, ismét lesz szatellitcsapata a Yamahának

Az olasz pilóta a VR46 Akadémia – legelső – növendéke, így felmerült, hogy Valentino Rossi csapata őt fogja leigazolni a távozó Marco Bezzecchi helyére. A Gresini egyik ülése pedig már biztosan gazdára is talált, hiszen az istálló hosszabbított Álex Márquezzel. Így a „maradék” két ülésen kell majd megosztoznia Aldeguernek és feltehetően annak a Fabio Di Giannantoniónak, aki a bolognaiak kimondottan meg akarnak tartani.

Aldeguer nemrég megkérdezték, hogy szíve szerint a két lehetséges közül melyik istállóhoz kerülne. „A Ducatihoz írtam alá, így bármelyik csapat, amelyik a Ducati motorjait használja, szóba jöhet – nyilatkozta Aldeguer az olasz Motorsportnak. – Korábban a Pramac is szóba jöhetett, de persze most már nem, hiszen így [a Pramac váltása miatt] csak Valentino csapata és a Gresini kerülhet szóba. De szerintem az [hogy hova kerülök] nagyban függ majd a csapatoktól is, és különösen attól, hogy milyen szerződést kötnek [a Ducatival]. Viszont nekem mindegy, hogy melyik [alakulat] motorján fogok ülni. A Ducatinál így is, úgy is boldog lehetek, szóval nincs preferenciám.”

Bár kifejezett igénye nincsen, a fiatal spanyol pilóta mielőbb szeretné megtudni, hogy melyik csapathoz fog kerülni. Erre pedig saját elmondása szerint rövidesen sor kerül.„Elméletileg a szünet [amely a Német Nagydíj után kezdődött meg – a szerk.] alatt kellene megmondaniuk, hogy valójában hova is fogok menni – árulta el Aldeguer. – Főleg azért [mondják el már most], hogy a szponzorok és a felszerelés kérdésével is kezdeni tudjunk valamit. Hiszen nem mindegy, hogy az egyik vagy a másik csapathoz megyek, nemcsak ennek a kettőnek az esetében, amelyekről beszélünk, hanem általában sem. Szóval majd meglátjuk, hogy tényleg szólnak-e rövidesen, és elkezdhetjük-e rendezni a dolgokat.”

Hatalmas kártérítést kell fizetnie a Ducatinak, ha mégsem adnak motort Aldeguernek