back to top
2024. május 09. 06:05
KezdőlapMotoGPRossi újra a pályán – Bagnaiával és Bezzecchivel gokartozott a Doktor (videó)

Rossi újra a pályán – Bagnaiával és Bezzecchivel gokartozott a Doktor (videó)

Valentino Rossi és barátai szerencsére az olyan napokra is tartogatnak számunkra szórakozást, amelyen nincs MotoGP-futam. A Doktor ez alkalommal gokartversenyt szervezett a VR46 Akadémia környezetében lévők számára, amelyről egy ingyenesen megtekinthető „díjnyertes dokumentumfilm” is készült.

Elérkeztünk az egyetlen novemberi hétvégéhez, amikor nem rendeznek MotoGP-futamot (és Superbike-ot sem, hiszen az a széria már véget ért az idei évre), mi azonban nem szeretnénk, hogy kedves Olvasóinknak nélkülöznie kelljen a versenyek izgalmát akár egyetlen vasárnap során is, így figyelmükbe ajánlunk egy nemrégiben lezajlott, és teljesen ingyenes megtekinthető viadalt.

A részvevők névsora egészen impozánsan fest, hiszen a pilóták együttesen nyolc MotoGP/500 köbcentis vb, három Moto2/250 köbcentis vb, és egy 125 köbcentis világbajnoki címet tudnak felmutatni. Ez úgy jön ki ebben az esetben, hogy rajthoz állt többek között Valentino Rossi, Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Franco Morbidelli és Andrea Migno is.

A figyelmes szemlélő ebből már sejtheti, hogy miről van szó: Rossi és barátai újra belevetették magukat a szórakozásba, és ebbe szerencsére a nagyközönségnek is betekintést engednek. A szórakozás ez alkalommal egy gokartversenyt jelent, de nem ám egy átlagos futamról van szó, hanem az első VR46 gokart kupáról.

Két anekdota, amelyek megmutatják, hogy Rossi mennyivel a többiek előtt járt

A Doktor mellett Carlo Casabianca, a VR46 Akadémia edzője és menedzsere szervezte az összecsapást. Az estébe hajló versenysorozatra Misanóban került sor, ahol nemcsak a híres pilóták, hanem az akadémia összes dolgozója kipróbálhatta magát négy keréken, de persze a komoly küzdelem mellett a jókedvnek is főszerepet jutott.

Az eseményt megörökítő „dokumentumfilm” – amely nem a társaság első alkotása – pedig máris nagy sikert aratott, hiszen megkapta a Tavullia függetlenfilmeseknek járó díjat (amelyet valószínűleg pár perccel az átadása előtt alakított egy korábbi MotoGP-pilóta), a film szponzora pedig az a Walter Distillati (nevű cég) volt, amelyet ne is próbáljanak megtalálni, hiszen a vállalat minden ember elől teljesen elrejtve működik, tevékenységének egyáltalán nincs nyoma…