back to top
2024. május 13. 16:43
KezdőlapMotoGPBautista szerint Marc Márquez miatt még több feszültség és féltékenység lesz a...

Bautista szerint Marc Márquez miatt még több feszültség és féltékenység lesz a Ducati pilótái között

Álvaro Bautista örülne neki, ha Marc Márquez jövőre már a Ducati gyári csapatánál versenyezne. A kétszeres Superbike-bajnok azt is elmondta, mit várt újdonsült márkatársától az idei szezonban.

Marc Márquez az idei szezonban a Gresininél folytatja a pályafutását, a nyolcszoros világbajnok egy évre írt alá az olasz csapathoz. Éppen ezért sokan felvetették, hogy a Ducati jövőre akár felviheti Márquezt a gyári alakulatukhoz, aminek Álvaro Bautista, a bolognaiak legeredményesebb pilótája nagyon örülne.

„Azt remélem, hogy 2025-ben Márquez ott fog pirosba öltözve állni mellettem a Ducati bemutatóján. Azért bízok ebben, mert ez azt jelentené, hogy Márquez a gyári istállóhoz került, én pedig maradok a Ducati gyári csapatánál a Superbike-világbajnokságon” – nyilatkozta Bautista a DANZ-nak.

Marc Márquez úgy tekint Bagnaiáékra, ahogyan korábban őt kezelték

„Érdekes lesz ez az idény, mivel Márquez érkezése miatt még nagyobb verseny fog kialakulni a gyártón belül. Mostantól a szezon közepéig mindenki egy késsel a fogai között fog járni, és így jó kis csaták lesznek, de azt gondolom, hogy a Ducati büszke lehet erre. Biztosan növekszik majd a is féltékenység a Ducati szervezetén belül, mivel ezt nem lehet elkerülni. Úgy hiszem, hogy a szezonnak lesz egy sok feszültséggel terhelt szakasza, mivel 2024-ben szinte az összes pilótájuknak lejár a szerződése. A jövő évig még sok munkát kell elvégezniük.”

Bautista azt is elmondta, hogy mire számít a cerverai versenyzőtől az idei szezonban. „Azt hiszem, hogy amikor összeraksz egy annyira jó pilótát, amilyen Márquez, valamint a mezőny legjobb motorját… hát szerintem ez könnyű, egy meg egy az kettő. Gyors lesz, futamokat biztosan fog nyerni és harcban lesz a világbajnoki címért, bár azt nem tudom, hogy meg is tudja-e majd szerezni. Ez pedig arra készteti majd a Ducatit, hogy még tovább emelje a szintet, ha lehetséges. A tavalyi évben legyőzhetetlenek voltak, mindent megnyertek, idén pedig ki tudja mire lesznek képesek egy olyan pilótával kiegészülve, mint Márquez. Ez így elég jól néz ki a Ducatinak, bár azt is gondolom, hogy nehezebben tudják majd kezelni a helyzetet, mivel Márquez nem egy gyári pilóta.”

A Ducati vezére figyelmeztette Marc Márquezéket, egyvalamit nem akar látni a versenyzőitől

„Azt gondolom, hogy Márquez számára most az a legfontosabb dolog, hogy újra boldognak érzi magát a motoron, ismételten élvezi a vezetést. Valamint az, hogy úgy érzi, megint kihozhatja magából a lehető legjobbat, csak hagyni kell, hogy a motor segítsen neki ebben. Azt hiszem, hogy Márquez így újra boldog lesz.”

Tavaly a Ducati gyári csapatánál versenyző Francesco Bagnaia és az egyik szatellitistállójukat képviselő Jorge Martín küzdött a bajnoki címért, ezért sokan attól tartottak, hogy Bolognából mesterségesen alakítják majd az eredményt, belenyúlnak a küzdelembe. Viszont erre végül (látszólag) egyáltalán nem került sor, sőt a vezetőség tagjai szinte kikérték maguknak, hogy ezt feltételezték róluk, Bautista pedig nem kételkedik abban, hogy igazat mondanak.

„Hiszek abban, hogy a Ducati mentalitása magáról a győzelemről szól. Ha a gyári versenyzővel tudnak nyerni, az jó, de ha egy másik ember győz aki egy Ducatit vezet, az ugyanolyan jó. A Ducatit az érdekli, hogy a motorja nyerjen, bárkivel is sikerül ez, ők boldogok lesznek.”