back to top
2024. április 30. 14:24
KezdőlapMotoGPAcosta elismerte, hogy Marc Márquez és Martín is „okosabb volt” nála az...

Acosta elismerte, hogy Marc Márquez és Martín is „okosabb volt” nála az austini sprinten

Az austini sprinten a második pozícióból rajtolva a negyedik helyen ért célba Pedro Acosta. Az újonc a leintés után elmondta, hogy Marc Márquez és Jorge Martín is azért tudta megelőzni, mert okosabban versenyzett nála. Acosta arról is beszélt, hogy mit szeretne ellesni a honfitársaitól.

Pedro Acosta a bravúros portimãói szereplése – a főfutamon megszerezte az első dobogóját a MotoGP-ben – után eddig az Amerikai Nagydíjon sem vett vissza a tempóból. Az austini időmérőn a második legjobb időt motorozta, csak Maverick Viñales bizonyult gyorsabbnak nála.

„Nem normális, egy álom” – főnöke nem találja a szavakat Acosta remek teljesítménye után

A sprinten azonban nem sikerült dobogós helyre váltania az első soros rajtpozícióját. Marc Márquez már közvetlenül az indulás után elment mellette, majd, amikor a hatodik körben megpróbálta visszaelőzni a nyolcszoros világbajnokot, túlcsúszott a kanyarcsúcsponton, így a Gresini versenyzője visszajött elé. Ez a kis lendületvesztés pedig lehetőséget adott arra Jorge Martínnak, hogy ő is megelőzze, így végül a mazarróni cápa negyedikként ért célba.

„Olyan közel voltam [a dobogóhoz], de egyszerre pont annyira távol is – elemezte a sprintet Acosta. – Nem szeretek veszíteni, évről évre egyre kevésbé tűröm. De persze Marc és Jorge okosabbak voltak nálam! A motor jó volt, és a gumik sem voltak olyan rosszak, talán csak egy kicsivel, mint amire számítottam. Abban a pillanatban Marc és Jorge okosabban versenyeztek, ezért tudtak megelőzni. De azért jegyzeteltem, és mindent elrakok a [vasárnapi] futamra.”

Az újoncot megkérdezték, hogy mit szeretne ellesni a két tapasztaltabb honfitársától. „Azt, ahogy ők elemzik a versenyt, hogy egy bizonyos pontján kezdjenek el hajtani – mondta Acosta. – Én azzal a gondolattal jöttem ide, hogy »a sprint tíz körből áll, szóval ezt a tíz kört végig kell nyomni«. Ha viszont megnézed, Jorge a bolyból jött előre, és Marc is csak egy bizonyos pillanatban kezdett el nyomni. Ezt még meg kell tanulnunk.”

Viñales a szurkolóknak hízelgett, Marc Márquez a főfutamon fel akarja vele venni a versenyt

Talán mondani sem kell, hogy mind a sprinten, mind az időmérőn Acosta volt a legjobb a KTM pilótái közül. Őt magát azonban ez nem annyira foglalkoztatja. „Nem gondolok arra, hogy az elsőszámú KTM-pilóta legyek, hanem inkább arra, hogy három motoros még előttünk végzett [a sprinten]. Nem akarom, hogy ott legyenek, ahogy a gyártónk sem szeretné ezt” – jelentette ki.