back to top
2024. április 30. 20:00
KezdőlapMotoGPMartín egy korábbi problémával szembesült ismét az austini sprinten

Martín egy korábbi problémával szembesült ismét az austini sprinten

Jorge Martín elárulta, hogy az Amerikai Nagydíj sprintjén is tapasztalt vibrációt. Ez a probléma már a katari teszten, illetve az ottani versenyhétvégén is megnehezítette a dolgát.

Harmadikként fejezte be az Amerikai Nagydíj sprintjét Jorge Martín. A Pramac versenyzője a hatodik helyről rajtolt, de az indulás után elveszített néhány pozíciót. Végül sikeresen fel tudott kapaszkodni a dobogóra, de ez egyáltalán nem ment olyan könnyen.

Viñales a szurkolóknak hízelgett, Marc Márquez a főfutamon fel akarja vele venni a versenyt

„Tény, hogy az első kanyarban elvesztettem három helyet. Nehézségeim voltak a Ducati megállításával, és ha ez még nem lenne elég, az előttem lévő Acostát is csak nehezen tudtam elkerülni – nyilatkozta Martín. – Ezért is reménykedek abban, hogy vasárnap jobb rajtot tudok majd venni, mivel úgy hiszem, hogy egy jobb elindulás után fel tudnám venni a versenyt [Maverick] Viñalessel. A hosszabb futamon a gumiválasztás lesz a legbonyolultabb tényező, mivel mind a közepes, mind a lágy keverék jó lehet rá. Egyébként a szombati versenyen úgy sikerült jó eredményt elérnem, hogy az elején éreztem némi vibrációt.”

Martínt az általa említett vibráció már régóta akadályozza, a nagyközönség előtt először a katari teszt során beszélt róla, de a loszaíli sprint után is megemlítette. Úgy tűnik, hogy ez a probléma Amerikába is elkísérte a spanyol motorost.

„A második körben kezdtem el érezni ugyanazt a vibrációt, amelyet már Katarban is megtapasztaltam – mondta Martín. – Viszont aztán a verseny vége felé csökkent valamennyit. Azonban ennek ellenére optimista akarok maradni, ha [vasárnap] nyugodtabban rajtolok, akkor szerintem képes leszek kezelni ezt a helyzetet. De meg kell oldanunk a vibráció problémáját, mivel nem lenne jó, ha az egész szezonban ezzel kellene küzdenünk.”

Egy korábbi MotoGP-versenyző elmagyarázta, hogy Martín miről panaszkodott Katarban