back to top
2024. május 03. 19:08
KezdőlapMotoGPElőször szólalt meg Marc Márquez a Gresini versenyzőjeként, a Ducatiról is elmondta...

Először szólalt meg Marc Márquez a Gresini versenyzőjeként, a Ducatiról is elmondta a véleményét

A Gresini új pilótája, Marc Márquez először mondta el a meglátásait a Ducatihoz való alkalmazkodásáról és a valenciai tesztről. A beszélgetés során arra is megkérték a hatszoros MotoGP-bajnokot, hasonlítsa össze a bolognaiak gépét a Hondával.

Marc Márquez január 1-től hivatalosan is a Gresini versenyzője. A cerverai pilóta már a valenciai teszten felülhetett a Ducatira, de a szerződése miatt eddig nyilvánosan nem mondhatta el a véleményét róla. Egyesek úgy vélték, a Desmosedici pályára vitele után sokatmondó volt a mosolya, a jókedvének pedig indoka is volt, hiszen a negyedik legjobb időt motorozta. Most azonban végre nyilatkozott is ebben a témában.

Kiderült, mikor mutatják be Márquezék jövő évi Ducatijának színeit

„Idegesnek éreztem magam [a teszteléskor], pillangók voltak a gyomromban. Ez egy nagy változás volt nekem, annak ellenére, hogy már sok éve megyek a világbajnokságon. Aztán azonban megnyugodtam, laza maradtam, és ilyenre vettem a napot is. Megpróbáltam összeszokni az új technikusi csapatommal és az új motorommal, végül is a bajnok konstrukcióra ülök fel, szóval a többi rajtam múlik” – mondta Márquez a DAZN-nak.

„Az első nap az üléspozícióhoz való alkalmazkodásról szólt. Változtattunk bizonyos dolgokon, mivel nem éreztem magam elég kényelmesen a gépen, de a sebességet szerencsére sikerült megtalálni. Úgy gondolom, sikerült megértenem a motort, és azt, hogyan lehet vele megoldani bizonyos helyzeteket. Sokat kell még tanulnom, talán nem is arról, hogyan lehetek gyorsabb, inkább arról, hogyan motorozhatok biztonságosabban és konzisztensebben.”

„Jobban és gyorsabban tudtam alkalmazkodni, mint ahogy vártam, hiszen azonnal nagyon jól éreztem magam a nyeregben. Elég magabiztos tudtam lenni a motorral, nem kellett sokat keresgélnem az önbizalmamat. A teszt során a nap vége felé felraktuk a lágy abroncsokat, és azokkal is jól éreztem magam a pályán. Persze az üléspozíciót és a csapattal való kommunikációt illetően is van még hová fejlődnünk. Viszont ez teljesen érhető, hiszen tizenegy évig ugyanazokkal az emberekkel dolgoztam együtt, azonban azt kell mondanom, a Gresininél mindenki barátságosan fogadott. Nagyon jó itt a légkör, és ez sokat segít nekem abban, hogy nyugodt legyek.”

A nyolcszoros világbajnok csapattársa az olasz istállónál testvére, Álex Márquez lesz, aki egy korábbi interjújában kiemelte, nagyon várja bátyja meglátásait a motorról. Sokan azt is szerették volna, ha a harminc éves pilóta az új gépét összehasonlítja a Hondával, ő azonban erre nem volt hajlandó.

„Nem szeretnék motorokat összehasonlítani, különösen nyilvánosan nem. Ez egy másfajta konstrukció, amely másfajta vezetési stílust követel meg. Amikor a bajnok motorra ülsz át, akkor a te kezedben van a sorsod, hiszen sok pilóta gyors tudott már lenni vele, így a többi csak rajtad múlik.”

Marc Márqueznek egy áldozatot mindenképpen meg kell hoznia testvére miatt