back to top
2024. május 04. 14:23
KezdőlapMotoGPA Ducatin ülő Marc Márquez mindenkinek „problémát fog jelenteni” a Pramac főnöke...

A Ducatin ülő Marc Márquez mindenkinek „problémát fog jelenteni” a Pramac főnöke szerint

Marc Márquez az idei szezonban a Gresininél folytatja a pályafutását, és ezért a 2024-es MotoGP-idény egyik legnagyobb kérdése, hogy mire lehet majd képes a spanyol pilóta egy Ducatin ülve. Nemrég Gino Borsoi mondta el erről a véleményét, az olasz szakember szerint nem kérdéses, hogy Márquez „ott lesz a legjobbak között”.

Január elsejétől hivatalosan is a Gresini versenyzője Marc Márquez. A hatszoros MotoGP-bajnok az idei szezonban egy Ducatin – méghozzá Johann Zarcóén – próbálhatja majd megszerezni a kilencedik címét, bár ő maga saját bevallása szerint most nem gondol erre. Jelenleg a szurkolókat és az egész paddockot lázban tartja az a kérdés, hogy vajon sikerül-e Márqueznek 2024-ben felemelnie a trófeát, vagy ha nem, mire lehet egyáltalán képes a Desmosedicivel.

Először szólalt meg Marc Márquez a Gresini versenyzőjeként, a Ducatiról is elmondta a véleményét

Márquez nagyon bíztatóan szerepelt a valenciai teszten új motorjával, a negyedik legjobb időt motorozta. Ezután sokan, köztük jelenlegi és egykori királykategóriás pilóták mondták el a véleményüket a spanyol versenyző idei kilátásairól. Nemrég Gino Borsoi, a Pramac csapatfőnöke kapott egy ezzel kapcsolatos kérdést, miszerint „fel fogja-e rázni a nyolcszoros világbajnok a Ducati armadáját, és ezen keresztül a bajnokság élmezőnyét?”.

„Feltétlenül igen a válaszom, erre a kérdésre nem lehet másképpen felelni. Abszurd lenne, ha valaki azt mondaná, hogy Márquez nem tud majd versenyképes lenni, hiszen ő mindenképpen versenyképes lesz. Márquez minden kétséget kizáróan ott lesz a legjobbak között” – nyilatkozta a SPEEDWEEK.com-nak az olasz szakember.

Azonban Borsoi szerint a spanyol pilóta megjelenése a Ducati kötelékében a Pramac számára is jót jelent bizonyos szempontból, hiszen a bolognai márkához tartozó csapatok folyamatosan megosztják egymással az adataikat. „Márquez mindannyiunk számára problémát fog jelenteni, viszont emellett mindannyiunk számára előnyös is lehet az érkezése. Amennyiben elég intelligensen viselkedünk, akkor képesek lehetünk majd felhasználni Márquez gyorsaságát arra, hogy még versenyképesebbé váljunk.”

Borsoi már korábban is hasonlóan nyilatkozott, sőt nemrég bevallotta, hogy elgondolkozott az ötvenkilenc MotoGP-futamgyőzelmet szerző versenyző leigazolásán. A megállapodás végül csak azért nem jött létre köztük, mert Márquez nem akart egy évnél hosszabb időre szóló szerződést aláírni új csapatával, de a Pramac és a bolognai gyártó csak egy, legalább két szezonra kiterjedő kontraktust ajánlott volna fel.

A Gresininek viszont nem okozott problémát, hogy a cerverai pilótának akár már az idei szezon végén lehetősége lesz távozni a csapattól. Az olasz istálló tulajdonosa elmondta, nagy erőkkel fognak azon dolgozni, hogy megtartsák a 30 éves motorost, miközben szeretnék vele megnyerni a bajnoki címet.

Marc Márquez már idén a bajnoki címért harcolhat? – a Gresini tulajdonosa szerint igen