2024. április 28. 14:34
KezdőlapSuperbikeEgyetlen gyártó maradt dobogós helyezés nélkül a Superbike-világbajnokság ausztráliai fordulójában

Egyetlen gyártó maradt dobogós helyezés nélkül a Superbike-világbajnokság ausztráliai fordulójában

Kizárólag a Honda távozott dobogós helyezés nélkül a Superbike-világbajnokság Phillip Island-i hétvégéjéről. A japán gyártó egyik pilótája, Xavi Vierge ki is jelentette, hogy nem elégedett a jelenlegi helyzetükkel.

Kaotikus hétvégét tudhat maga mögött a Superbike-világbajnokság mezőnye. Az ausztráliai forduló során a kötelező kerékcserétől kezdve, egy újonc győzelmén keresztül egészen az elfüstölő motorig és egy „borzalmas” balesetig sok minden színesítette a pilóták életét.

A „borzalmas” balesetet elszenvedő Rea hírt adott az állapotáról

A felfordulásból sokan tudtak profitálni, egy kivételével az összes gyártó szerzett dobogós helyet a hétvége folyamán. A kivétel pedig nem volt más, mint a Honda, a japán gyártó legjobb eredményét a gyári csapatuk színeit képviselő Xavi Vierge hozta, a spanyol pilóta a 10. pozícióban zárt az első versenyen.

„Természetesen nem lehetünk elégedettek, de számunkra jelenleg ez a realitás – értékelt lehangoltan Vierge a Honda hivatalos honlapjának. – Csapatként jól dolgoztunk a teszteken és a versenyhétvége során. Ahogy már korábban elmondtam, nem érzem magam rosszul a motoron, sőt kifejezetten élvezem vezetni. Viszont nem vagyunk olyan gyorsak, mint a többiek. Még mindig eléggé küszködünk a kanyarokban, és ez nagyon nehézzé teszi számunkra a vetélytársainkkal való harcot, mivel állandóan a féktávokon kell előnyt szereznünk. Nem rossz a tempóm, amikor egyedül motorozom, de amikor másokkal kell megküzdenem, akkor szenvedek, mivel így egy csata során nehéz tartani a megfelelő íveket. Ráadásul így kifejezetten nagy terhelésnek tesszük ki a gumikat.”

„Ennek a bajnokságnak évről évre egyre magasabb a színvonala, és akár még apró részletek is jelentős különbséget tudnak jelenteni a teljesítmény és az eredményesség szempontjából. De mi tisztában vagyunk ezzel a helyzettel, tudjuk, hogy folytatnunk kell a munkát, és megoldást kell találnunk, lehetőleg rövid időn belül.”

Az ausztráliai forduló során megszerezhető 9 darab dobogós hely a következő módon oszlott el a gyártók között:

  • Ducati: 4 darab (az első versenyen: Nicolò Bulega 1. hely, Andrea Iannone 3., illetve a második futamon: Álvaro Bautista 2. hely, Danilo Petrucci 3.).
  • Kawasaki: 2 darab (Alex Lowes a Superpole versenyen és a második versenyen is 1. lett).
  • Yamaha: 2 darab (Andrea Locatelli az első futamon és a Superpole versenyen is 2. lett).
  • BMW: 1 darab (Toprak Razgatlıoğlu a Superpole versenyen 3. lett).

Testvére már a levezető körön gratulált Alex Lowesnak, aki mindenkit meghívott egy italra