2024. április 27. 02:02
KezdőlapMotoGPÚjabb csavar a pilótapiacon: Álex Márquez elhagyja az LCR-t?

Újabb csavar a pilótapiacon: Álex Márquez elhagyja az LCR-t?

Álex Márquez 2020-ban debütált a MotoGP-ben, amikor Jorge Lorenzo helyét vette át a Repsol Hondánál. Úgy tűnik 3 év után 2022 végén elhagyja a japán márka kötelékét.

Két dobogós helyezést szerezve újonc évében, a fiatalabbik Márquez 2021-ben az LCR-hez került egy kétéves szerződéssel, közvetlenül a Hondával. Eredményei azonban nem érték el újonc szezonjának teljesítményét. Márquez eddigi legjobb helyezése egy hetedik pozíció 2022-ben, és mindössze 26 pontot szerzett a világbajnokság aktuális évadában.

Az elmúlt hetekben veszélybe került a helye az LCR-nél. Mivel a versenyzői piac nagy sebességre kapcsolt, és Alex Rins erősen szóba jön helyére a Honda szatellitcsapatánál.

Az es.Motorsport.com-nak nyilatkozva az LCR főnöke, Lucio Cecchinello szinte megerősítette Márquez távozását az év végén.

„Tökéletesen megértjük, hogy Álexnek egyre nehezebb egy olyan motoron maradnia, amely sajnos nem olyan versenyképes, mint amilyet megérdemelne a kemény munkájáért és elkötelezettségéért” mondta. „A végsőkig a lehető legjobbat fogjuk nyújtani Álexnek, de nehéz számára megtalálni a motivációt, ha azt látja, hogy nincs esélye, hogy jó eredményeket érjen el”.”

Márquez év végi távozása az LCR-től szinte teljesen megerősíti Rins érkezését a csapathoz. Rins-szel kapcsolatban Cecchinello megerősítette, hogy a spanyol menedzserével már folytak tárgyalások, és reméli, hogy a hétvégi Holland nagydíj végére sikerül tető alá hozni a megállapodást.

„Beszéltünk Rins ügynökével, és sok mindenben megértettük egymást” – tette hozzá Cecchinello. „Remélem, hogy ezen a hétvégén itt Assenben újra találkozhatok vele, és további előrelépést érhetünk el, szeretném még a nyári szünet előtt lezárni a dolgot, mivel az idei év nagyon hosszú.”

Rins korábban, csütörtökön Assenben azt mondta, hogy kényelmes helyzetben van a jövőjét illetően, mivel több „érdekes” lehetőséget is értékel.

Mivel Márquez a Gresini úgy tűnik a Ducati ülésére hajt. Az alakulatnál Enea Bastianini helyét venné át, mivel ő nagy valószínűséggel vagy a Pramachoz, vagy a Ducati gyári csapatához kerül. Ez felveti, hogy Miguel Oliveira várható szerződtetése az alakulathoz mégsem jön össze. A KTM pilóta fő lehetőségei most úgy tűnik, hogy elfogadja a Tech3-hoz való visszatérést jövőre, vagy csatlakozik az RNF Racing csapathoz az Aprilia gépen.

A Gresini jelenlegi újonca, Fabio Di Giannantonio is megjegyezte csütörtökön Assenben, hogy várhatóan ezen a hétvégén megtudja a jövőjét. Valószínűleg maradni fog jelenlegi helyén. A jelenlegi versenyzői piacon jóslatokba bocsátkozni azonban lehetetlen küldetésnek tűnik…