2022. december 01. 16:50
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPÚjabb csavar a pilótapiacon: Álex Márquez elhagyja az LCR-t?

Újabb csavar a pilótapiacon: Álex Márquez elhagyja az LCR-t?

- Hirdetés -

Álex Márquez 2020-ban debütált a MotoGP-ben, amikor Jorge Lorenzo helyét vette át a Repsol Hondánál. Úgy tűnik 3 év után 2022 végén elhagyja a japán márka kötelékét.

Két dobogós helyezést szerezve újonc évében, a fiatalabbik Márquez 2021-ben az LCR-hez került egy kétéves szerződéssel, közvetlenül a Hondával. Eredményei azonban nem érték el újonc szezonjának teljesítményét. Márquez eddigi legjobb helyezése egy hetedik pozíció 2022-ben, és mindössze 26 pontot szerzett a világbajnokság aktuális évadában.

Az elmúlt hetekben veszélybe került a helye az LCR-nél. Mivel a versenyzői piac nagy sebességre kapcsolt, és Alex Rins erősen szóba jön helyére a Honda szatellitcsapatánál.

- Hirdetés -

Az es.Motorsport.com-nak nyilatkozva az LCR főnöke, Lucio Cecchinello szinte megerősítette Márquez távozását az év végén.

- Hirdetés -

“Tökéletesen megértjük, hogy Álexnek egyre nehezebb egy olyan motoron maradnia, amely sajnos nem olyan versenyképes, mint amilyet megérdemelne a kemény munkájáért és elkötelezettségéért” mondta. “A végsőkig a lehető legjobbat fogjuk nyújtani Álexnek, de nehéz számára megtalálni a motivációt, ha azt látja, hogy nincs esélye, hogy jó eredményeket érjen el”.”

Márquez év végi távozása az LCR-től szinte teljesen megerősíti Rins érkezését a csapathoz. Rins-szel kapcsolatban Cecchinello megerősítette, hogy a spanyol menedzserével már folytak tárgyalások, és reméli, hogy a hétvégi Holland nagydíj végére sikerül tető alá hozni a megállapodást.

“Beszéltünk Rins ügynökével, és sok mindenben megértettük egymást” – tette hozzá Cecchinello. “Remélem, hogy ezen a hétvégén itt Assenben újra találkozhatok vele, és további előrelépést érhetünk el, szeretném még a nyári szünet előtt lezárni a dolgot, mivel az idei év nagyon hosszú.”

Rins korábban, csütörtökön Assenben azt mondta, hogy kényelmes helyzetben van a jövőjét illetően, mivel több “érdekes” lehetőséget is értékel.

Mivel Márquez a Gresini úgy tűnik a Ducati ülésére hajt. Az alakulatnál Enea Bastianini helyét venné át, mivel ő nagy valószínűséggel vagy a Pramachoz, vagy a Ducati gyári csapatához kerül. Ez felveti, hogy Miguel Oliveira várható szerződtetése az alakulathoz mégsem jön össze. A KTM pilóta fő lehetőségei most úgy tűnik, hogy elfogadja a Tech3-hoz való visszatérést jövőre, vagy csatlakozik az RNF Racing csapathoz az Aprilia gépen.

A Gresini jelenlegi újonca, Fabio Di Giannantonio is megjegyezte csütörtökön Assenben, hogy várhatóan ezen a hétvégén megtudja a jövőjét. Valószínűleg maradni fog jelenlegi helyén. A jelenlegi versenyzői piacon jóslatokba bocsátkozni azonban lehetetlen küldetésnek tűnik…