back to top
2024. május 01. 23:39
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Öreg róka vagyok már

Aleix Espargaró: Öreg róka vagyok már

A 2022-es MotoGP-szezon kezdete előtt aligha fogadott volna bárki is arra, hogy az Aprilia gyári pilótája, Aleix Espargaró lesz a kihívója a francia Fabio Quartararónak.

Aleix Espargaró a múlt hétvégén a 13 pontot érő a negyedik helyen végzett, míg a világbajnoki éllovas nullázott. Az Aprilia sztárja már csak 21 ponttal van lemaradva a címvédő mögött.

„Régi motoros vagyok már a paddockban” – jegyezte meg mosolyogva a 32 éves Aleix Espargaró.

„Szeretem elemezni a dolgokat. Ismerem ezt a kategóriát, a motort, ahogyan a riválisaimat is. Tudom, hogy Fabio mennyire magabiztos, és sok időt szántam arra is, hogy elemezzem a versenyekről és az edzésekről készült videókat – egyszerűen mindent. Tudom, hogyan vezet, és hogy az önbizalma határtalan. Azonban nem olyan könnyű tartani ezt a szintet, amikor ilyen gyors vagy. Fabio nem volt arrogáns vasárnap, de mivel szuperül vezet és sokkal gyorsabb a többieknél, rosszul hajtotta végre. Tudtam, hogy ilyesmi megtörténhet. Attól a pillanattól kezdve azt mondtam magamnak: Fabio szinte tökéletes, nem hibázik, ha most ezt elkövette, akkor azt ki kell használni.”

„Őszintén szólva, nagyon fáradt vagyok. Szükségem van egy kis szünetre – nem öt hétre, de különösen mentálisan ez az év teljesen más számomra, mint az elmúltak. Gondolom, ez normális, elvégre a bajnoki címért küzdök. Szombaton Assenben ültem a lakókocsiban a fiammal, filmet néztünk, és egyszerűen csak nagyon fáradt voltam. Szükségem van egy kis szünetre, hogy az agyam végre kikapcsoljon. Boldog vagyok, mert azt mondtam, hogy igen, kevesebb, mint egy futamnyi hátránnyal akarok a szünetre menni – most 21 pont a hátrányom.”

„Ha nem történik ez az ütközés, szerintem nyerhettem volna. Ha Fabio lett volna a második, öt pontot szereztem volna. Tehát a világbajnokság szempontjából ez volt a jobb forgatókönyv, azonban eddig csak egy GP-győzelmem van a pályafutásom során. Szóval, ha őszinte akarok lenni, akkor inkább csak azt az öt pontot szereztem volna meg, és vele együtt a győzelmet is.”