back to top
2024. május 02. 00:03
KezdőlapMotoGPMarini és Bezzecchi alig várják az osztrák futamot

Marini és Bezzecchi alig várják az osztrák futamot

A Mooney VR46 Racing Team számára a 2022-es MotoGP-szezon 13. futama következik ezen a hétvégén. Marco Bezzecchi és Luca Marini a látványos Red Bull Ringről áradozik.

Luca Marini Silverstone-ban a 12. helyen végzett a nyári szünet után, az olasz azonban a MotoGP-pályafutása eddigi 30 futamán minden alkalommal célba ért.

„Alig várom, hogy végre újra pályára gurulhassak Ausztriában. Izgatottan várom a pálya új elrendezését, szeretnék minél hosszabb távot megtenni és megismerkedni az új résszel.” – magyarázta Valentino Rossi féltestvére.

„Tavaly nagyon bonyolult körülmények között értünk el itt jó eredményt. Nem volt könnyű kezelni, ezért reméljük, hogy az időjárási körülmények stabilak lesznek. Mindent megteszünk majd, és jól akarjuk érezni magunkat a versenynaptár egyik legszebb és legkülönlegesebb pályáján.”

Csapattársa, Marco Bezzecchi biztosította a VR46 csapat első dobogós helyezését Assenben. A 23 éves versenyző 20 futamból tizenkettő után a 13. helyen áll a világbajnokságban – megelőzve Marinit.

„A spielbergi versenypálya egyértelműen az egyik kedvencem. Mindig is nagyon erős voltam itt, a pálya egyszerűen nagyon jól fekszik nekem. Már háromszor nyertem, és nagyon izgatott vagyok, hogy végre kipróbálhatom itt a MotoGP-motort.” – hangsúlyozta Bezzecchi.

„A pálya nagyon gyors, és nagyon kíváncsi vagyok az új sikánra is.”