2024. április 26. 20:13
KezdőlapMotoGPOliveira: Nagyszerű volt a KTM szurkolói előtt versenyezni

Oliveira: Nagyszerű volt a KTM szurkolói előtt versenyezni

A KTM erős MotoGP-eredményt remélt a hazai versenyén, Spielbergben. Brad Binder a Top8-ban végzett, de Miguel Oliveirának sokkal több problémája volt a 28 kör alatt.

Az már szombaton világossá vált, hogy Miguel Oliveira számára nem lesz könnyű a vasárnapi futam. A Red Bull Ringen a portugál csak a 17. rajthelyig jutott, és a verseny nagy kihívást jelentett számára.

A Red Bull KTM csapat versenyzője azonban nem adta fel, egészen a 12. helyig küzdötte fel magát. Végül 18 másodperccel lemaradva Pecco Bagnaia mögött fejezte be a futamot. A KTM számára csalódást keltő versenynap volt.

Nehéz verseny volt.” – hangsúlyozta Oliveira utólag.

„Mindent megtettem, hogy behozzak néhány pozíciót. Sajnos a hátsó gumival már nagyon korán gondok adódtak. Át kellett alakítanom a vezetési stílusomat, hogy ismét gyorsabb legyek, és megelőzzek néhány srácot. Sajnos csak ennyit tehettem.”

„Nagyon szomorú, hogy nem tudtunk harcolni az élen, de a hétvége szuper jó volt. Mindig klassz dolog a Red Bull Ringre utazni és a KTM rajongói előtt versenyezni. Boldog vagyok, hogy befejeztem a versenyt és pontot szereztem.”

„Természetesen nem vagyok elégedett, sokkal többet akarunk. Misanóban jobb eredményre törekszünk majd.”