2024. április 27. 02:12
KezdőlapMotoGPPuig: A Hondának fiatal versenyző kell

Puig: A Hondának fiatal versenyző kell

A Honda a szezon közben döntött Pol Espargaró ellen, és azóta Joan Mir szerződtetésével próbálkozik. Csak idő kérdése, hogy mikor válik hivatalossá. Alberto Puig az életkorra hivatkozik, mint tényezőre.

Idén semmi sem a tervek szerint alakul a Honda számára. A világ legnagyobb japán motorgyártója az utolsó helyen áll a konstruktőri bajnokságban. A MotoGP tabelláján is csak a 15-18. helyeken állnak a hondás pilóták. Marc Márquez még mindig a legjobb a négy állandó versenyző közül, bár május vége óta nem indult versenyen. Pol Espargaró 42 pontot gyűjtött és a 17. helyen áll.

A spanyol 2023-ban a Tech3 GASGAS csapathoz kerül, a Repsol Hondánál elméletileg Joan Mir veszi át a helyét (de még semmi sem hivatalos!). Miért választaná a Honda a 2020-as MotoGP világbajnokot?

„Pol mindvégig hosszabbítani akart a Hondával, de idén azt mondtuk neki, hogy több időre van szükségünk a döntéshez.” – mondta Alberto Puig, a Repsol Honda csapatfőnöke a DAZN-nak a Jorge Lorenzóval Spielbergben készült interjúban.

„A Honda a családias jelleg miatt igyekszik olyan versenyzőket találni, akik egy kicsit fiatalabbak. Az a feladatuk, hogy fejlesszék a motort, ezért megpróbálnak egy fiatalabb versenyzőt találni, aki egy kicsit tovább maradhat a csapatnál. Senki, aki már elmúlt 30 éves.” – mondta a spanyol.

Joan Mir szeptember 1-jén lesz 25 éves, Pol Espargaró pedig 31.

„Egyetértek azzal, hogy a sebességet tekintve nincs nagy különbség kettejük (Espargaró és Mir) között. Mindketten nagyon gyorsak, és Pol nagyon jó versenyző, de azt hiszem, ebben az esetben a kor lenne a döntő tényező a döntés meghozatalában.”