2024. április 27. 03:43
KezdőlapMotoGPZarco: Ez a kvalifikáció kárenyhítés volt

Zarco: Ez a kvalifikáció kárenyhítés volt

A misanói MotoGP-futam első hét rajtkockáján hat Ducati-pilóta szerepel, és csak Maverick Viñales került közéjük. Johann Zarco a pole pozícióra is esélyes volt.

A kvalifikáció második szakaszának kezdetén a versenyzők nem voltak biztosak abban, hogy nedves vagy száraz gumikon induljanak – csak négyen merészkedtek ki a pályára slick gumikon. Hamar kiderült azonban, hogy az esőgumik nem voltak indokoltak, és a pole-t megszerző Jack Miller 1:31,899 perces idejével mindössze 0,834 másodperccel maradt el a pole-rekordtól.

A vasárnapi MotoGP-futamon hat Ducati-pilóta áll az első hét rajthelyen, egyedül az Aprilia gyári versenyzője, Maverick Viñales áll az ötödik helyen. A legjobb japán motor a világbajnok és világbajnoki éllovas Fabio Quartararo a 8. helyről indul majd holnap.

„Ez kárenyhítés volt.” – értékelt Zarco.

„Reggel rosszabb volt az érzésem, mint pénteken, a beállításokkal nem álltunk jól, és egyre rosszabb lett minden. Délután már jobban dolgoztunk, még ha a körülmények alattomosak is voltak. Ha elkezd csepegni, hosszabb ideig lehet slick-ekkel motorozni, mint gondolnád. Azonban mikor már a pálya is nedves – az egy pókerjátszma. Az aszfalton nem látod az esőt, csak érzed. Amikor a csizmád érinti a pályát, az csúszik, a motor viszont nem.”

„Az első körömet a kvalifikáción esőgumival tettem meg, csak hogy időt fussak.” – tette hozzá a kétszeres Moto2-es világbajnok.

„Elég száraz volt a pálya slick gumikhoz, szóval cseréltem. Az elején az is előfordult, hogy az aszfalton nagyon gyorsan tudtunk menni, de a rázókövek és a fehér vonalak csúszósak voltak. Sikerült néhány jó kört futnom egymás után, 1:31,8 perc is lehetséges lett volna, de az utolsó körömben túlságosan későn mentem be az első kanyarba.”