2024. április 26. 18:44
KezdőlapMotoGPKevésbé segítik már egymást a Márquez testvérek, az ifjabbik „trónfosztást” akar

Kevésbé segítik már egymást a Márquez testvérek, az ifjabbik „trónfosztást” akar

Marc és Álex Márquez számára ez lesz az első olyan idény a MotoGP-ben, amikor különböző márkájú motorokkal vágnak neki a szezonnak. A fiatalabbik testvér számára ez meglehetősen sok újdonságot tartogat.

A 2023-as MotoGP-világbajnokság március 24. és 26. között kezdődik, és a szezon először a portugál Algarve tartományban található Portimãóban kezdődik, nem pedig Dohában, mint korábban. A Márquez testvérek MotoGP-karrierjük során először más márkájú motorral indulnak majd.

Ebből következik, hogy megszűnik a két testvér között az az információcsere, mely korábban jellemezte kapcsolatukat. Eddig mindketten Hondával versenyeztek, ami ezt lehetővé tette, most viszont különböző gyártók színeit képviselik, így nem oszthatnak meg mindent egymással. Álex Márquez felidézett egy esetet, mikor bátyja rossz néven vette, hogy nem számol be részletesen tapasztalatairól, és csak tőmondatokban beszél.

„Amikor a valenciai teszt után együtt mentünk haza, egy szót sem szóltunk egymáshoz. Marc akkoriban pokolian dühös volt. Megkérdeztem tőle, hogy kipróbáltak-e új dolgokat. Azt mondta, hogy próbálkoztak új dolgokkal, de semmi sem vált be. A kommunikáció azonban korlátozott volt, nem osztottam meg vele mindent, csak annyit mondtam Marcnak, hogy a Ducati más.”

Marc Márquez öccse szerint a Ducatinál teljesen más a környezet

Álex Márquez azt is bevallotta az MCN-nek, hogy miért váltott Hondáról Ducatira:

 „Megkérdeztem magamtól, hogy még mindig gyors vagyok-e. Ez volt az oka, hogy váltani akartam, mert a Hondánál nem éreztem így, abszolút nem pénzkérdés volt a dolog, egyértelműen arról szólt, hogy egy Ducatin szerettem volna folytatni.”

„Emellett igaz, hogy Marc a testvérem, de én meg akarom verni őt. Már mondtam neki, hogy az egyenesekben meg fogom előzni, aztán majd meglátjuk, mi történik a kanyarokban.”