szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSuperbikeKorábbi csapattársa szerint élmény nézni Bautista versenyzését

Korábbi csapattársa szerint élmény nézni Bautista versenyzését

Ódákat zeng Álvaro Bautista teljesítményéről a korábbi csapattárs, jelenleg a Ducati kötelékében trénerként dolgozó Chaz Davies.

- Hirdetés -

Nem volt az olyan rég, amikor Chaz Davies még aktív versenyzőként tevékenykedett. 2015 és 2020 között mindössze egyszer végzett az összetett harmadiknál rosszabb pozícióban, de 2019-ben és hatodik volt és futamot is tudott nyerni. 2021-ben egy hányatottabb szezon végén, amely során ki is kellett hagynia több versenyt, 35. születésnapjához közelítve a visszavonulás mellett döntött.

Álvaro Bautista 2019-ben érkezett a Superbike-világbajnokság mezőnyébe, Davies azóta figyelhette a spanyol teljesítményét – az említett első évben csapattársként az Aruba.it Racingnél.

- Hirdetés -

Bautista egyébként rögtön 2019-ben élete első 11 WSBK-versenyét kivétel nélkül megnyerte. Ezzel azonnal lenyűgözte Daviest.

Egészen kivételes versenyző” – dicséri Bautista teljesítményét Davies. “Nagyon jól érzi azt, hol nyomhatja és hol kell visszavennie. Nagyon jól olvassa a versenyeket és nagyon nyugodt az egész szezonban. Időt szán arra, hogy mindent megértsen, emellett pedig nagyszerű színvonalon vezet.

Álvaro Bautista nemrég ducatis elődjétől, Scott Reddingtől kapott kritikát, hogy csak a termete miatt prosperál 2022-es szezonja. Davies nem ért ezzel egyet.

Élmény nézni őt minden percben, élmény ennek a projektnek a részese lenni a garázsában. Nem akarok a jövőről beszélni és arról sem, hogy alakul a bajnokság. Versenyzőként sem tettem ezt soha, és Álvaro, valamint a többiek trénereként sem fogok. Apró lépésekben szeretnénk előre haladni Álvaróval, és remélhetőleg megmarad ez az önbizalom. Úgy látszik, élvezi a versenyzést, és ennek meg kell maradnia.

Álvaro Bautista jelenleg vezeti a 2022-es Superbike-világbajnoki tabellát. Előnye Jonathan Rea-jel szemben 31, a címvédő Toprak Razgatlıoğlu előtt 38 pont.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)