2024. április 27. 07:23
KezdőlapSuperbikeKorábbi csapattársa szerint élmény nézni Bautista versenyzését

Korábbi csapattársa szerint élmény nézni Bautista versenyzését

Ódákat zeng Álvaro Bautista teljesítményéről a korábbi csapattárs, jelenleg a Ducati kötelékében trénerként dolgozó Chaz Davies.

Nem volt az olyan rég, amikor Chaz Davies még aktív versenyzőként tevékenykedett. 2015 és 2020 között mindössze egyszer végzett az összetett harmadiknál rosszabb pozícióban, de 2019-ben és hatodik volt és futamot is tudott nyerni. 2021-ben egy hányatottabb szezon végén, amely során ki is kellett hagynia több versenyt, 35. születésnapjához közelítve a visszavonulás mellett döntött.

Álvaro Bautista 2019-ben érkezett a Superbike-világbajnokság mezőnyébe, Davies azóta figyelhette a spanyol teljesítményét – az említett első évben csapattársként az Aruba.it Racingnél.

Bautista egyébként rögtön 2019-ben élete első 11 WSBK-versenyét kivétel nélkül megnyerte. Ezzel azonnal lenyűgözte Daviest.

Egészen kivételes versenyző” – dicséri Bautista teljesítményét Davies. „Nagyon jól érzi azt, hol nyomhatja és hol kell visszavennie. Nagyon jól olvassa a versenyeket és nagyon nyugodt az egész szezonban. Időt szán arra, hogy mindent megértsen, emellett pedig nagyszerű színvonalon vezet.

Álvaro Bautista nemrég ducatis elődjétől, Scott Reddingtől kapott kritikát, hogy csak a termete miatt prosperál 2022-es szezonja. Davies nem ért ezzel egyet.

Élmény nézni őt minden percben, élmény ennek a projektnek a részese lenni a garázsában. Nem akarok a jövőről beszélni és arról sem, hogy alakul a bajnokság. Versenyzőként sem tettem ezt soha, és Álvaro, valamint a többiek trénereként sem fogok. Apró lépésekben szeretnénk előre haladni Álvaróval, és remélhetőleg megmarad ez az önbizalom. Úgy látszik, élvezi a versenyzést, és ennek meg kell maradnia.

Álvaro Bautista jelenleg vezeti a 2022-es Superbike-világbajnoki tabellát. Előnye Jonathan Rea-jel szemben 31, a címvédő Toprak Razgatlıoğlu előtt 38 pont.

ForrásCrash.net