2024. április 26. 21:27
KezdőlapSuperbikeLowes: Előnyömre válhatnak a körülmények

Lowes: Előnyömre válhatnak a körülmények

A 2022-es Superbike-világbajnokság első edzésén Magny-Cours-ban Alex Lowes érte el a leggyorsabb időt pénteken. Reméli, hogy az időjárás szeszélyeit a maga javára tudja fordítani.

A Magny-Cours-i első edzésnapnak kevés jelentősége van a hétvége további része szempontjából. Az FP1 félig száraz, félig vizes volt, a második edzésen pedig teljesen eleredt az eső.

Alex Lowes ennek ellenére örülhet egy ritka pénteki legjobb időnek. A Kawasaki pilótája egyike volt azon kevés versenyzőknek, akiknek sikerült száraz kört teljesíteniük a délelőtt folyamán. A vizes FP2-ben Jonathan Rea csapattársa a harmadik legjobb idővel tündökölt.

„A probléma a vizes pályán az, hogy minden körben más-más körülményekkel találkozol. Általában elég jól megyek esőben, mindig is versenyképes voltam a Kawasakival, és sosem kell sok kör, hogy felgyorsuljak.” – mutatott rá Lowes.

Az angol azonban bizakodó a hétvége további részét illetően. Szombatra és vasárnapra az előrejelzések jobb időjárást jósolnak.

„Meg kell várnunk, hogyan alakul az időjárás. Arra számítok, hogy a szombat délelőtti FP3 vizes pályán lesz, majd a Superpole-ban száraz körülmények között fogunk versenyezni. Általában nem tart sokáig megszokni az új körülményeket – talán ezt az előnyömre tudom fordítani, de akkor nem használhatjuk a tavalyi beállításokat. Néhány módosítást kell végrehajtanunk. Ez most rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában. Szerintem jól fog működni.”