2024. április 26. 06:38
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem veszíthetjük el a koncentrációt

Bagnaia: Nem veszíthetjük el a koncentrációt

A Ducati versenyzője, Francesco Bagnaia a hétvégén Misanóban bizonyíthat. Az olasz tudja, hogy fel kell zárkóznia, hogy versenyben maradjon a MotoGP világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

Fabio Quartararo szerint Pecco Bagnaia „a pillanat embere” a MotoGP világbajnokságban. A legutóbbi három versenyen, Assenben, Silverstone-ban és Spielbergben a Ducati gyári pilótája minden esetben győztesként haladt át a célvonalon. Misanóban az olasz az utóbbi időben mindig nagyon gyors volt. 2020-ban Bagnaia az élen haladva bukott, tavaly pedig az Emilia Romagna GP-n történt bukás miatt szintén az élről kellett feladnia a versenyt.

Azonban 2021-ben Bagnaia megnyerte a misanói pályán rendezett két futam közül az elsőt. A 25 éves versenyző a harmadik helyen áll az összesített tabellán. A világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött 44 pont a lemaradása 20 futamból 13 után.

„Izgatottan várom, hogy ezen a hétvégén ismét Misanóban versenyezhetek. Alig 20 percre lakom a pályától, ez egy nagyon különleges pálya számomra. Sok jó emlékem van, szóval izgalmas hétvége lesz.” – erősítette meg a Ducati gyári versenyzője.

„Minden bizonnyal sok Ducati-szurkoló lesz a lelátón, így a hangulat még különlegesebb lesz.”

„Úgy érkezünk Misanóba, hogy az elmúlt három futamot megnyertük. Tavaly is elsők lettünk ezen a pályán, így nagyok az elvárások.” – mondta Bagnaia, akinek jövőre új csapattársa lesz Enea Bastianini személyében.

„Nem szabad elveszítenünk a koncentrációt: A célunk a legjobb eredmény elérése, hogy minél több fontos pontot gyűjtsünk az összesített tabellán.”