2024. április 26. 17:46
KezdőlapMotoGPSzemélyiségét Rossihoz hasonlítják, már „csak" a bajnoki címek száma hibádzik

Személyiségét Rossihoz hasonlítják, már „csak” a bajnoki címek száma hibádzik

Fabio Quartararo célja, hogy a „személyiséget” a bajnoki címekkel párosítsa – akárcsak a nagy Valentino Rossi.

Valentino Rossi kétségkívül a MotoGP egyik legnagyobb legendája, Fabio Quartararo pedig a feltörekvő nemzedék oszlopos tagja. Egy világbajnoki címe már van a királykategóriában, célja, hogy még többet elhódítson. 23 éves korával még mindig a legfiatalabb versenyző a mezőnyben, közben pedig egyre tapasztaltabb is, hiszen idén fogja megkezdeni negyedik szezonját a legjobbak között. Tudja, hogy a személyiség fontos, de természetesen nem minden.

„Az, hogy megvan a személyiségem, nagyszerű dolog, mert néhány versenyző lehet szupergyors, de nincs meg a személyiségük” – mondta a Road Racing Worldnek. „Én pedig úgy érzem: ‘Oké, megvan a saját személyiségem’.  Sokan azt mondják, hogy a karizmám közel áll Valentinóéhoz. Ez egy nagyszerű dolog.”

Rossi MotoGP-karrierje 19 évig tartott, bár az utolsó 12 szezonjában nem tudott bajnokságot nyerni, miután a Yamahát a Ducatira cserélte, majd visszatért a Yamahához.

Quartararo nem tervezi, hogy olyan hosszúra nyújtaja pályafutását, mint a „Doktor”: „Szeretnék még 10 évet a MotoGP-ben tölteni. Ez nagyban függ attól, hogy lesznek-e sérüléseim. Remélhetőleg nem lesz annyi sérülésem, de természetesen 32 vagy 33 éves koromig szeretnék motorozni.”

A francia 2022-ben nem tudta megvédeni a címét, hiszen Francesco Bagnaia óriási felzárkózást bemutatva az élre tört. Quartararo küzdelmeinek nagy részét a Yamaha motorjának tulajdonították.

A februári sepangi teszten többet fog megtudni a 2023-as motorjáról: „Igen, azonnal. Az első öt kör alatt tudni fogom, hogy jó-e a motor vagy sem, különösen a végsebességről. A futómű és minden más tekintetében még többet kell megtennem, de a motorról rögtön tudni fogom, hogy jobb-e vagy sem.”