2024. április 27. 00:06
KezdőlapMotoGPA kétszeres világbajnok elárulta, melyik két versenyzőnek lehet esélye a Ducati ellen

A kétszeres világbajnok elárulta, melyik két versenyzőnek lehet esélye a Ducati ellen

A Ducati tündöklése ellenére Johann Zarco mindössze a 16. helyen zárta a sepangi tesztet, a francia mégis optimista. Úgy véli, csak két versenyző akadályozhatja meg, hogy az idei szezon világbajnoka a Ducatiból kerüljön ki.

Johann Zarco 2023-ban hetedik szezonját kezdi meg a királykategóriában, ám a malajziai teszten meglehetősen visszafogott teljesítményt mutatott: az összesített eredménylista a 16. helyén végzett 0,963 másodperccel lemaradva márkatársától, Luca Marinitől. Fontos megjegyezni, hogy Zarco volt az egyetlen ducatis versenyző, aki a Top10-en kívül szerepelt, de ez a tény egyáltalán nem aggasztja a kétszeres Moto2-es világbajnokot.

Ismét a Ducati az élen, Rossi versenyzője a teszt legjobb idejével zárt, a Honda szenved

„Jól haladtunk, azt kell mondanom. Az eső miatt nem tudtunk új gumit használni, de nem is baj, mert nem a legjobb időkért mentem, csak jól akartam érezni magam a motoron. A többi Ducati-pilóta már nagyon gyors, ez látszott, igyekszem felvenni a ritmust.” – idézi Zarco szavait a SPEEDWEEK.com.

„Öröm volt tesztelni néhány dolgot a Ducati számára. Eléggé érzékeny vagyok a változásokra, így pontos visszajelzésekkel tudok szolgálni a csapatnak. A GP23-as motor mondhatni tökéletes. Jobb, mint a tavalyi modell, ami a kezelhetőséget, a kanyarodási stabilitást és a fékezést illeti. Kipróbáltam néhány új burkolatot, ami nagyon érdekes élmény volt, így biztosan állíthatom, hogy Portimãóra nagyon jó motorunk lesz.”

Tavaly öt Ducati-pilóta végzett a Top10-ben a világbajnoki tabellán. Vajon 2023-ban ismét ilyen dominanciát fogunk látni? Zarco biztos benne, hogy így lesz: „Nem lesz könnyű dolga a többi gyártónak és versenyzőnek. A Ducati minden istállója erős, még Álex Márquez is jobban alkalmazkodott a motorhoz, mint vártuk. Hét Ducati az első kilencben ─ ez nagyon kemény, de azért Fabio [Quartararóról] és Marc [Márquezről] nem szabad megfeledkeznünk. Kiváló versenyzők, akik éhesek a sikerre és a végsőkig küzdenek, szóval abszolút világbajnoki esélyesként tekintek rájuk.”