2024. április 27. 05:24
KezdőlapMotoGPDovizioso utolsó előtti MotoGP hétvégéjére készül

Dovizioso utolsó előtti MotoGP hétvégéjére készül

Andrea Dovizioso pénteken kezdi meg pályafutása utolsó előtti MotoGP hétvégéjét. A WithU RNF Yamaha csapat versenyzője mindenféle elvárás nélkül vág neki a spielbergi futamnak.

Andrea Dovizioso 15 futamot nyert és további 47 dobogós helyezést ünnepelhetett MotoGP-s pályafutása során. Az ausztriai Red Bull Ringen 2017-ben, 2019-ben és 2020-ban is győzött. A 2020-as Osztrák Nagydíjon aratott győzelme volt egyben az utolsó is királykategóriás pályafutása során, valamint az utolsó dobogós helyezése is.

Az olasz két hete jelentette be, hogy a szeptember eleji misanói futam után visszavonul a motoros világbajnokságtól. Helyette a Yamaha tesztpilótája, Cal Crutchlow fejezi be a szezont a Yamaha nyergében. Dovi ennek ellenére várja utolsó ausztriai versenyét, de nem tűzött ki maga elé célokat.

„Csak nagyon jó emlékeim vannak az ausztriai versenypályával kapcsolatban”utalt Dovizioso a Ducati-idők nagy sikereire. „Nem tudom, mit tudok ott a Yamaha M1-gyel, de csodálatos hely, nagyon szép a környezet. Rengeteg friss levegőt tud magába színi ott az ember, és örülök, hogy újra ott versenyezhetek.”

Az RNF Yamaha csapattulajdonosa, Razlan Razali is tudja, hogy a Red Bull Ring nem lesz különösebben könnyű a Yamaha versenyzői számára. Dovizioso legutóbb a Sachsenringen szerzett pontokat, a világbajnokságban pedig tíz megszerzett pontjával áll egy szinten csapattársával, Darryn Binderrel. Ennek ellenére a malajziai nem adja fel a reményt egy jó ausztriai eredményre.

„Andrea számára ez az utolsó előtti versenyhétvége, mielőtt Misanóban visszavonul. Meg kell néznünk, hogy mit tud elérni, mert tavaly nem versenyzett Ausztriában. A célunk az, hogy pontot szerezzünk a Red Bull Ringen, mert ez a pálya hagyományosan nem fekszik annyira a Yamahának” – zárta a beszélgetést.