2024. április 26. 14:11
KezdőlapMotoGPMiller: Az új sikán mindenképpen pozitív dolog

Miller: Az új sikán mindenképpen pozitív dolog

Jack Miller pénteken Spielbergben kihúzta a gesztenyét a tűzből a Lenovo-Ducati számára. A nap második helyezettje lelkesedését fejezte ki a 2-es kanyar új sikánját illetően.

Jack Miller mindössze 0,024 másodpercet veszített Johann Zarco legjobb idejéhez képest az Osztrák Nagydíj pénteki második szabadedzésén. Hihetetlen, de pénteken hét Ducati is a Top8-ban végzett.

„Igen, a motorok jól működnek itt, így nagyon jó itt motorozni” – jegyezte meg az ausztrál.

„A sikán egy új, hozzáadott előny ezen a pályán. A fékezési zóna után teljesen beláthatatlan a rész. Ezért az FP1-ben sok versenyző kiment a kavicságyba vagy elesett.”

„Mostanra már jól érezzük ezt a sikánt. Nagyon szórakoztató. Különböző felületek vannak, amelyek másképp jönnek az ívek. Ezért mozog ott a motor elég sokat. Az erős irányváltások előtt a hátsó fékkel kell rávennem a gépet a csúszásra. Kifelé menet van néhány bukkanó az úton. A következő 3. kanyarban nagyobb esélyed van az előzésre. Ez az egész rész most sokkal biztonságosabb. Az új sikán mindenképpen pozitív dolog.”

Miller egy rövid pillanatra sokkot érzett Miguel Oliveira bukásakor.

„Nem tudtam elképzelni, hogy a motorja merre fog csúszni. Először a fékbe kapaszkodtam. Aztán rájöttem, hogy jobb lenne, ha felgyorsulnék mellette. Így megelőzhettem, és elkerülhettem az ütközést. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy a motorja átcsúszik előttem.”

Vajon a nagy teljesítményű Ducati Desmosedicinek gondot okoz majd az üzemanyag-fogyasztás a sok gyorsulási fázis miatt vasárnap Spielbergben a 28 versenykör alatt?

„Nincsenek hatalmas problémáink az üzemanyaggal. Nem olyan sok, mint a múltban. A végén a gumik jobban korlátoznak minket…. Van ökotérképünk az üzemanyagra, ha szükség van rá, ha szorul a helyzet. Természetesen mindig több energiát akarunk. A Ducati mérnökei azt mondják nekünk: „A határon vagyunk, nem tudunk több teljesítményt adni”.”