2024. április 26. 13:11
KezdőlapMotoGPZarco: Elszalasztottam a dobogót

Zarco: Elszalasztottam a dobogót

Nem volt könnyű dolga Johann Zarcónak vasárnap a Red Bull Ringen. A Ducati versenyzőjének végül sikerült beverekednie magát az első ötbe.

Johann Zarco volt az egyik Ducati-pilóta, aki dobogóesélyes volt Spielbergben. A 6. helyről kezdte meg a futamot, de a rajt nem sikerült túl jól számára. Amikor azonban a világbajnoki második helyezett Aleix Espargaró ellen bemutatott egy manővert, nem volt szerencséje, ezért ismét visszaesett.

„Elszalasztottam a dobogót. Nagyon sajnálatos, mert egész hétvégén jól mentünk. A többiek szombat délutánra nagyot léptek előre, de nekünk egyre nehezebb lett minden.” – számolt be Zarco a futamot követően.

„A versenyen jól éreztem magam, bár a rajtot egy kicsit elszúrtam. Kulcspont volt az Aleix elleni előzési manőver, mert abban nem volt szerencsém. Nem késtem a fékezéssel, de amikor Aleix mellett voltam, Enea technikai probléma miatt kiállni kényszerült. Arra számítottam, hogy bezárja az ívet, de így majdnem összeértünk. Tudtam volna tartani a lépést Fabióval, de sajnos ki kellett engednem, így négy helyet veszítettem.”

„Aztán próbáltam gyorsan felzárkózni, de az első gumi nagyon felmelegedett. A motor sokkal jobban mozgott, és ennek következtében elkövettem néhány kisebb hibát. Várnom kellett egy kicsit, hogy a gumi lehűljön, ami jól működött, és a végén erős volt a sebességem. Jorge bukásának köszönhetően így is sikerült az első ötben végeznem.”

„Megszoktuk a pálya elrendezését. Talán azért vagyok kevésbé fáradt a verseny után, mert eggyel több fékezési pontunk van, de sokkal kisebb sebességgel. Fizikailag kevésbé megterhelő, mert már nem 300 km/h feletti sebességgel érkezel a 3-as kanyarba.” – jegyezte meg a francia az új sikánnal kapcsolatban.