2024. április 26. 10:05
KezdőlapMotoGPA korábbi bajnok csapat az átszervezések mellett döntött a siker reményében

A korábbi bajnok csapat az átszervezések mellett döntött a siker reményében

A Honda Marc Márquez sérülése és a többi versenyző szerény szereplése után döntéshelyzetben van. A japán gyártónál átszerveznek.

A Honda a 2022-es szezonban csupán két dobogós helyezést ért el, és a konstruktőri tabella utolsó helyén végzett. A japán gyártó a következő szezonra átstrukturálta mérnökeinek és technikusainak összetételét is.

A Motorsport.com értesülései szerint Takaaki Nakagami csapatfőnöke, Guidotti a gyári csapathoz kerül, és 2023-tól Joan Mir csapatfőnöke lesz. A korábbi 125 és 250 köbcentis versenyző, Klaus Nohles – aki az elmúlt három évben a Honda MotoGP tesztcsapatánál dolgozott – veszi át Nakagami csapatfőnöki szerepét.

Ramon Aurin, a Honda rutinos mérnöke, aki Dani Pedrosával, Andrea Doviziosóval, Jorge Lorenzóval és Pol Espargaróval dolgozott együtt, a Honda tesztcsapatának technikai vezetője lesz.

Aurin eredetileg Mir pályamérnökeként tevékenykedett, azonban a tesztek számának csökkenése és a tesztcsapatokra helyezett újbóli fontosság miatt a Honda a spanyol technikust a fejlesztési csoport koordinálására helyezte át.

Santi Hernandez marad Marc Márquez versenymérnöke, míg az LCR-nél Alex Rins Christophe Bourguignon-al fog együtt dolgozni, aki az elmúlt két évben Alex Márquez főmérnöke volt a csapatnál.

Ami a HRC technikai vezetését illeti, Shinichi Kokubu néhány év MotoGP-s távollét után ismét az RCV projektet fogja vezetni.

Tetsuhiro Kuwata marad a HRC igazgatója, Shinya Wakabayashi pedig a HRC elnöke.

Takeo Yokoyama technikai igazgató a Honda tokiói központjában fog új feladatot vállalni, és a 2023-as MotoGP-szezonban már nem lesz ott a pályákon.

A MotoGP 2023. februárjában egy shakedown teszttel tér vissza Sepangban, mielőtt február 10-12-én ugyanott a hivatalos tesztre kerülne sor.