2024. április 26. 09:17
KezdőlapMotoGPViñales: Reméltem, hogy elered az eső

Viñales: Reméltem, hogy elered az eső

Maverick Viñales egyre jobb és jobb az Apriliával. Az osztrák hétvégén a spanyol egyenesen a Q2-be jutott. Egy erős kezdés után azonban egy stratégiai hiba meghiúsított egy újabb jó eredményt.

Assenben Maverick Viñales első dobogós helyezését ünnepelhette az Aprilia színeiben, legutóbb pedig Silverstone-ban egy hajszálon múlott, hogy a második helyen végzett. Spielbergben a spanyol ezt a tendenciát akarta folytatni. A Red Bull Ring nem tartozik az Aprilia versenyzőinek kedvenc pályái közé. Ennek ellenére Aleix Espargaró és Maverick Viñales is bejutott az első 10-be a kvalifikáción Ausztriában.

Viñales a múltban gyakran küszködött a versenyek elején, de ezúttal a 27 éves versenyző a 7. helyről rajtolhatott. Az első kört az ötödik helyen fejezte be, és üldözte az élen haladókat.

„Nagyon jól éreztem magam az első körökben. Megelőztem néhány versenyzőt, és utolértem az élcsoportot.” – erősítette meg Viñales.

„Öt kör után viszont tönkrement a gumi. Ez megnehezítette a motor fékezését és a kanyarodást. Rosszul választottunk a hátsó gumit illetően, tanulnunk kell ebből a hibából.”

„A lágy hátsó gumi helyett a közepest kellett volna választanunk. Megfizettünk az árát. Ennek ellenére sok pozitív következtetést tudtam levonni a hétvégéből, különösen a fékezési fázis területén. Amikor észrevettem, hogy fogynak a gumik, reménykedtem az esőben. Ötödik voltam, és közel voltam az élmezőnyhöz. Kicsit csalódottak voltunk, mert erős versenyt teljesíthettünk volna.”