2024. április 26. 06:46
KezdőlapMotoGPCrutchlow visszatér - humora változatlan

Crutchlow visszatér – humora változatlan

A Yamaha tesztpilótája, Cal Crutchlow nem hazudtolhatja meg páratlan humorát, a Twitteren olyan Crutchlow stílusban jelezte, hogy versenyezni fog a hétvégén.

Cal Crutchlow a 2020-as szezon után visszavonult a MotoGP-től, mint állandó versenyző, de a háromszoros GP-győztest a Yamaha teszt- és cserepilótaként is bevetette az előző évben: 2021-ben a sérült Franco Morbidelli motorjának nyergébe pattant és a két spielbergi nagydíjon indult az akkori Petronas Yamaha csapatnál. Silverstone-ban és Aragónban aztán a Yamaha gyári csapatában szerepelt, mert ott Maverick Viñalest kellett helyettesíteni.

Most a brit visszatér a királykategóriába Dovizioso visszavonulása után versenyezni. Crutchlow a hétvégi Aragóniai GP-től kezdve az idei szezon végéig átveszi a WithU-RNF M1-esét.

Dovi úgy véli, hogy ezzel nem tett nagy szívességet Calnak. „Még nem láttam őt – és ez valószínűleg jó dolog” nevetett az olasz Misanóban. „Mert akkor biztosan sokat kellett volna hallgatnom. Jól érzi magát otthon.”

Valójában Crutchlow a múlt heti misanói kétnapos tesztelésen sem jelent meg, de a MotoGP mezőny legidősebb versenyzője a Twitteren jelentkezett hétfőn: „Tweeteljem ma, hogy ‘versenyhét van’, és szerdán posztoljak egy képet a repülőgépről az Instagramra? Elfelejtettem, mit kell tenni, ha az ember a nyáj tagja! Olyan régen nem voltam már a csordával” – kérdezte Cal a közönségtől.