kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMorbidelli: Legalább célba értem

Morbidelli: Legalább célba értem

A MotoGP aragóniai futama újabb nullázást jelentett Franco Morbidelli számára. A Yamaha gyári versenyzőjének különösen egy gyengeséggel kellett megküzdenie a hétvége során.

- Hirdetés -

Franco Morbidelli első teljes szezonja a Yamaha gyári csapatában eddig katasztrofálisan alakul. Az olasz 15 futam alatt négyszer bukott, és csak egyszer végzett a Top10-ben (7. hely Indonéziában). Bár 26 ponttal csak a 19. helyen áll a bajnokságban, csapattársa, Fabio Quartararo 211 ponttal vezeti a bajnokságot.

Aragónban a 20. rajtkockából indulva és az első körben történt incidensek miatt Morbidelli egészen a 13. körig a mezőny hátsó szekciójában haladt.

- Hirdetés -

Persze a két baleset, ami pont előttem történt, nem segített. Utána felzárkóztam néhány pozíciót, de a tempóm egyszerűen nem volt jó. Sokkal többet reméltünk.” – elemezte csalódottan.

“Hihetetlenül sok időt vesztettem a többiekhez képest. Nem tudtam igazán javítani a teljesítményemen. Egyszerűen nincs meg a kellő sebességem a gyors kanyarokban.”

“Kipróbáltunk valamit a versenyre, amitől jobbnak kellene lennem ezen a területen, de nem éreztem változást. A kanyarokban sem javított a sebességemen. . Két olyan futam után, ahol nem értem célba, legalább ez sikerült.” – próbálta vigasztalni magát Morbidelli.